Video: Asa ar functiona un televizor controlat de Siri

    Ieri va spuneam ca Apple are in lucru un televizor controlat de asistentul personal Siri, adica un televizor care poate fi controlat chiar de vocea noastra. Ideea este interesanta insa ea are cateva mici imperfectiuni pe care Apple ar trebui sa le rezolve inainte ca totul sa devina extrem de enervant pentru utilizatori. Clipul video de mai sus descrie cat se poate de bine intreaga idee a unui televizor controlat prin simple comenzi vocale si observati singuri cam care ar fi principala problema cu acest tip de sistem.

  Deja imi imaginez utilizatorii tipand catre televizor pentru a anula comenzile inregistrate de produs de la filmele de pe ecran si prevad multe telefoane venite la compania Apple. Problema ar putea fi extrem de usor rezolvata exact precum in cazul terminalului Siri de pe telefon, adica pentru rularea de comenzi Siri ar trebui activat manual de utilizator iar in acest timp sonorul televizorului ar trebui inchis. Aceasta activare manuala s-ar putea face cu ajutorul unei telecomenzi iar intreg sistemul ar fi inutil. Sunt extrem de curios sa vad cum ar putea lansa Apple un televizor controlat prin comenzi vocale dar care nu ar avea asemenea probleme.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=AhmoNIu7nk8[/youtube]

12 COMENTARII

  1. LOL este imposibil sa faca ceva TV cu voice controll fara ea sa se activeze doar la vocea noastra, adica se poate dar ar costa foarte-foarte mult.

  2. Exista o modalitate de a controla TV-ul prin comenzi vocale si anume prin rostirea unui anumit cuvant (setat de fiecare utilizator in parte) inanintea comenzii.
    Ex: “comanda” + “mute”

    Simplu, nu?

  3. Cred ca inginerii Apple s au gândit(sau confruntat) la problemele prezentate in video,si nu ar lansa un produs cu asemenea dileme