Prima Pagina Apple In 5 ani scolile americane ar putea avea mai multe tablete iPad...

In 5 ani scolile americane ar putea avea mai multe tablete iPad decat calculatoare

    In SUA a inceput un proces de achizitionare de tablete iPad pentru scoli, licee si universitati, proces care ar avea drept rezultat existenta unui numar mai mare de tablete iPad decat calculatoare in scoli. Un sondaj derulat de catre un analist american la o conferinta la care au fost prezenti directori ai departamentului tehnic al unor scoli a dezvaluit ca acestia se asteapta ca in urmatorii 5 ani sa aiba mai multe tablete decat calculatoare in institutiile la care sunt angajati. Tabletele sunt mult mai usor de utilizat decat calculatoarele si au marele avantaj de a oferi posibilitatea de a stoca toate cartile necesare unui elev astfel ca institutiile nu mai sunt nevoite sa cumpere manuale scolare in fiecare an.

While this may be expected due to limited availability of Android tablets early in the tablet cycle, we also see it as evidence of Apple’s first mover advantage,” Munster said. “We also see a trend in education (which is mirrored in the enterprise) that familiarity with Apple devices among students (or employees) is causing a demand pull within institutions to also provide Apple devices.

     Sistemul de invatamant din SUA are resursele necesare pentru a sustine o asemenea “revolutie tehnologica” si desigur ca Apple si elevii au cel mai mult de castigat. Din pacate in tari precum Romania asemenea idei sunt doar vise care nu vor deveni vreodata realitate desi o asemenea schimbare ar fi fost mai mult decat benefica pentru elevi si studenti.

 • KFF

  Crezi ca , cu iPad nu ar fi fost atati zevzeci care sa pice Bac-ul la noi ?

  Din pacate unora poti sa le dai si luna de pe cer … nu ajuta la nimic .

 • Leo

  Vor rămâne la fel de “culţi” ca şi acum, sau mai mult de atât. Nu degeaba ~ 80% din plozii adolescenţi americani suferă de ADHD şi 5% din copii de şcoală primară iau medicamente din familia amfetaminelor. La 6 – 7 ani. Sistemul de învăţământ american din 1960 a scăzut standardele drastic odată la ~ 10 ani deoarece elevii nu mai erau capabili să ţină pasul. Şi ia ghciţi care este ţara cu cele mai multe iDevice-uri pe cap de locuitor.

 • marius

  o tableta nu-i ajuta deloc mai mult ca un calculator – dimpotriva, ii limiteaza la cele cateva lucruri la care poate fi folosita tableta. poate ca asta e si scopul – lumea nu trebuie sa deschida mintea, ci trebuie sa fie proasta, sa nu gandeasca – internet, eventual doar messenger si facebook, holbat la poze si filme, ajunge.

 • KFF

  Daca cumparau plasticarii erati foarte happy cred .

 • Me

  ….iti dai seama cum or sa se rupa cu cartea, dupa ce or sa aiba toti ipad..:) un calculator te mai stimuleaza sa mai si creezi ceva, pe cand ipad-ul sau orice tableta, doar sa folosesti ce au facut altii….
  Poate ca sunt eu melancolic, dar parca e altceva cand rasfoiesti o carte….fara reclame intre pagini….si pe care nu poti sa folosesti facebook si messenger…:)

 • TwiX

  Mult adevar graiesti zaone un ultima parte :))

 • Skipper

  In Romania deocamdata nu exista manuale in format digital, deci la ce arfolosi iPad-ul?
  Poate se gandeste cineva sa faca disponibile manualele in format electronic, nu stiu cine … ministerul, autorii, scolile, si atunci macar cine isi permite sa cumpere copilului o tableta le-ar putea folosi. Sau ar avea o motivatie in plus sa cumpere o tableta.

 • Tigris Regalis

  @Leo: Daaa, să știi că așa de mult au scăzut americanii, încât tot ei sunt în continuare principala sursă de inovație a lumii! Iar sistemul super-performant de învățământ românesc produce în continuare indivizi inadaptabili social și profesional, “specialiști” de export pentru muncile prost văzute pe care alții nu vor să le mai facă și, desigur, bandele de crimă organizată pentru care suntem cel mai bine cunoscuți peste hotare … 🙁

 • Tigris Regalis

  @marius: O tabletă îți oferă acces la infinit mai multe informații decât oricare carte – deci unde vezi tu o limitare în cazul înlocuirii manualelor școlare cu tablete?! 😐

  @Me: Ce poți crea în plus pe un calculator și nu poți crea pe tabletă? În afară de domeniile high-end (editare foto-video profesională, cercetare moleculară, ș.a.a.) care oricum nu fac parte din programa de învățământ, pe tabletă poți crea tot ce ai tu nevoie în viața de zi cu zi – înregistrarea și editare de poze și filme, chiar și de documente tip Office, înregistrarea și chiar compunerea de melodii, realizarea de desene (chiar și 3D), până și proiecte AutoCAD. Unde în procesul de învățământ (că despre el se vorbește în articol) ai avea nevoie de mai mult? Sau tu ești unul din aceia care susțin că în secolul XXI mai trebuie să se predea în școli programarea în BASIC și Turbo Pascal?!?

 • Me

  @Tigris, nimeni nu incepe cu “profesional” din prima….totul se invata, se testeaza…poate sa se predea ceva vizual, cat despre cei care au invatat limbaj de programare la baza, fac multe chestii si acum…toti vrem optimizari la soft, dar daca nu poti iesi din compilatoare si ras-compilatoare, nu poti optine performanta maxima…
  Acum, radem de android, ca degeaba au 1 gb de ram, dar daca optimizeaza destul, acei 512 mb in plus, fata de iPhone 4/4s, se vor simti…