In 5 ani scolile americane ar putea avea mai multe tablete iPad decat calculatoare

    In SUA a inceput un proces de achizitionare de tablete iPad pentru scoli, licee si universitati, proces care ar avea drept rezultat existenta unui numar mai mare de tablete iPad decat calculatoare in scoli. Un sondaj derulat de catre un analist american la o conferinta la care au fost prezenti directori ai departamentului tehnic al unor scoli a dezvaluit ca acestia se asteapta ca in urmatorii 5 ani sa aiba mai multe tablete decat calculatoare in institutiile la care sunt angajati. Tabletele sunt mult mai usor de utilizat decat calculatoarele si au marele avantaj de a oferi posibilitatea de a stoca toate cartile necesare unui elev astfel ca institutiile nu mai sunt nevoite sa cumpere manuale scolare in fiecare an.

While this may be expected due to limited availability of Android tablets early in the tablet cycle, we also see it as evidence of Apple’s first mover advantage,” Munster said. “We also see a trend in education (which is mirrored in the enterprise) that familiarity with Apple devices among students (or employees) is causing a demand pull within institutions to also provide Apple devices.

     Sistemul de invatamant din SUA are resursele necesare pentru a sustine o asemenea “revolutie tehnologica” si desigur ca Apple si elevii au cel mai mult de castigat. Din pacate in tari precum Romania asemenea idei sunt doar vise care nu vor deveni vreodata realitate desi o asemenea schimbare ar fi fost mai mult decat benefica pentru elevi si studenti.