De ce este bine sa cumperi aplicatii din App Store

App Store este magazinul de aplicatii unde gasiti aplicatii pentru iPhone

   Traim in Romania, asta ne ocupa tot timpul dar pentru unii asta este o scuza pentru a fura in nestire. In ceea ce priveste software-ul, extrem de putine companii reusesc sa supravietuiasca pe o piata in care piratarea programelor este “sport national” si dezvoltatorii de aplicatii pentru iOS nu fac abstractie. Pentru multi posesori de iDevice-uri jailbreak-ul este principalul motiv pentru care au cumparat un dispozitiv deoarece cu ajutorul lui obtin acces rapid la orice aplicatie disponibila in App Store, totul gratuit, asa cum s-a obisnuit tot romanul.

   Ei bine, acest “sport national” nu aduce nimic bun pentru dezvoltatorii de aplicatii deoarece o aplicatie piratata nu aduce bani si fara bani lumea se opreste. Un dezvoltator de aplicatii NU va oferi suport pentru o aplicatie din App Store si NU va dezvolta alte aplicatii daca munca sa nu aduce bani. Multi dezvoltatori romani s-au reorientat dupa deceptii oferite de App Store Romania si fac aplicatii special pentru straini, straini care au bani, cumpara si dau dezvoltatorului apreciere pentru munca sa plus un motiv real de a continua.

   De furat se va fura, de laudat se vor lauda multi, dar ganditi-va ca furati painea unor oameni care se bazeaza pe achizitiile voastre pentru a trai. O mare companie dezvoltatoare de aplicatii si jocuri nu va suferi extrem de mult din cauza piratarii insa un dezvoltator individual nu va produce daca nu incaseaza. Cand cumparati o aplicatie din App Store rasplatiti munca unui om, ii oferiti un motiv de a continua si contribuiti la painea pe care o pune pe masa. Daca tot v-ati luat un iDevice, cred ca gasiti macar cateva zeci de lei pentru a cumpara aplicatii din App Store Romania. Dezvoltatorii romani de aplicatii o merita!

122 COMENTARII

  1. Ai platit toate jocurile EA Sports , Rockstar , Valve , Ubisoft , Activision de pe PC ? Companiile respective o duc bine , si prin prisma piratarii , si publicitatii facute de numarul mare de gameri . Microsoft o duce rau ?

  2. Adobe , etc ….. Nu exista companie care sa nu fie piratata , si in principal sunt piratate programele bune . Daca esti bun , esti piratat , daca nu … nu esti piratat , si astfel nu esti bagat in seama de nimeni ….

  3. Aplicatiile de pe iphone-ul meu sunt in valoare de vreo 150 euro. E de ajunsa sa iti cumperi igo, suita office, cateva dictionare, jocuri, utilitare si ajungi la jumatate din valoarea idevice-ului. Din pacate nu am nici o aplicatie dezvoltata de vreun roman.

  4. Eu am cumparat TV-Out Genie si e foarte utila vad documente harta si browsing pe tv cu Appletv si cu un monitor cu ajutorul unui adaptor vga

    Aplicatiile nu sunt scumpe si merita efortul

  5. Adevărat!!! Susțin 100% cele spuse de tine! Poate ne trezim si noi intr-o zi, pentru ca e singura solutie sa mai reparam ceva si sa ne dezvoltam si noi ca o natiune ce vrea sa prospere si sa fie respectata! De la asemenea lucruri pleaca totul….

  6. Sincer inainte si eu luam aplicatii piratate.. Dar de cateva luni am inceput sa-mi cumpar aplicatii. Am inceput sa-mi dau seama pentru ce este jailbreakul..adica pt multe chestii mai interesante decat aplicatii moca. Si am cumparat destule si din cydia.
    Thumbs up pentru articol!

  7. de cand mi-am luat iphone 4 am renuntat la jaibreak.mi-am cumparat ce a fost esential ,iar in rest am urmarit promotiile de pe idevice.deja ne-am strans 5 oameni si cumparam ce avem nevoie si este mai scump.sunt linistit ca nu mi se mai restarteaza telefonul,sau se blocheaza.

  8. Felicitari! Mii de laude pentru articolul acesta! Nici macar 3 lei sa nu dam pe o aplicate pe care o folosim in nestire sau 10 lei pt un joc pe care il adori? Mi se pare extrem de putin fata de softwareul pt pc-uri.

  9. Iti dau in totalitate dreptate. Si totusi, recunosc, am facut Jailbreak, am luat aplicatii platite gratuit din Installous DAR le-am luat de proba. Daca o aplicatie mi-a placut, si mi s-a parut utila sau pur si simplu am crezut ca developer-ul merita banii pe care ii cere pe acea aplicatie (sunt si developeri care fac aplicatii de tot rasul si mai cer si bani multi pe ele) am platit pentru acea aplicatie. Eu unul cunosc multi romani care ar fi dispusi sa plateasca aplicatiile dar nu inteleg de ce, au o teama de a folosi card-ul online. O varianta interesanta ar fi sa cumperi aplicatiile si sa le platesti pe factura de telefon (vezi Ovi Store).

  10. Foarte bine spus in articol. Avand aceste principii, am renuntat la JB de cateva luni bune si mi-am cumparat aplicatiile pr care le doream si le aveam inainte gratis. Chiar nu ar trebui sa furam daca putem cumpara legal la preturi de 3-4 lei o groaza de aplicatii faine.

  11. Sal ZAONE dupa acest inceput “Traim in Romania, asta ne ocupa tot timpul” trebuia sa pui si tu in paranteza ( Mircea Badea ) daca tot iti place fraza :D:D:D

  12. Aplaud apariția acestui articol și sper că va deschide calea spre normalitate, unde nu se piratează în neștire și unde furtul nu este echivalat cu un cadou, primit gratuit! Este etic și moral să fie răsplătită munca și să fie pedepsită hoția, iar când se va realiza acest lucru în RO – nu numai la nivel de declarații, ci în comportamentul fiecăruia – ne vom putea desprinde în sfârșit de mediocritate și vom putea crește ca nație.

  13. Stiu ca nu e vina ta, ai mai spus asta in repetate randuri, doar ca in changelog-ul ultimei versiuni se specifica ca problema a fost rezolvata…

  14. Wow da, chiar ca printre cele mai bune postari,
    Nu am jailbreak si nu o sa ii fac prea curand,
    Aplicatiile le cumperi odata iar apoi poti sa le downloadeZi si daca iti schimbi telefonul, si asta free!
    As fi foarte bucuros daca ar disparea acest jailbreak dar asta nu se va intampla foarte curand din pacate!!

  15. Nu am jailbrake si mi se pare o stupizenie sa te bucuri ca poti fura o aplicatie care costa 3,5 lei. In afara de softurile de navigatie pe care le consider inutile(din cauza faptului care mananca baterie pe paine + ca am navigatie built in a masinii si care este de 1000 de ori mai stabila) chiar nu vad de ce se bucura lumea pt cativa lei cat costa o aplicatie. Am cumparat tot ce se poate cumpara si chiar nu am simtit asra in buget. De fapt cand cineva cumpara un tel de 1000usd cat costa un ifon:) trebuie sa mai aiba si ceva maruntis pt aplicatii. Bafta all

  16. Nu mananca atat de multa baterie : exemplu Tomtom + rulare de muzica in fundal : in 1h15 min a scazut de la 100% la 75% . Si in masina , sa fim seriosi , toti (cred) ca avem in incarcator pentru iPhone , alaturi de cablul audio aut care merge in sistemul audio al masinii .

  17. poi eu nu am cont bancar, si nici nu imi fac. sunt mai mult ca sigur ca daca ar fi fost si omodalitate de plata prin credit de pe cartela erau mai multi care cumparau aplicatii, printre care si eu…

  18. @ zaone Incepe te rog un topic, asemanator celui “aplicatii la pret redus” despre aplicatii romanesti sau de la dezvoltatori romani.

  19. Zaone tu scrii de JB dar si tu ai idevice-urile tale jailbreaked. In plus de asta, siteul tau incurajaza asta prin topicul special Tabel jailbreak. So, cred ca mai intai trebuie sa renunti tu iar apoi sa scrii articole de genul asta.

  20. In afara de citatul din marii cretinii ai natiunii, ai mare dreptate. Trebuie sa platim ce consumam. Trebuie sa platim si muzica. Acum avem music store in rom. Nu mai avem nici o scuza.
    Haideti la shopping si bun simt. 😉

  21. @george: Welcome to the technology age. Fara carte de credit e degeaba.
    @Richard: Intr-o buna zi.
    @LZD: Proasta mentalitate, intra in randul celor pentru care jailbreak-ul inseamna eliberare si imbunatatire, nu furt. Bine ai venit printre noi

  22. Pana la iOS 5 si eu practicam acest sport, dar mi-am schimbat comportamentul datorita exact lucrurilor pe care le-ai punctat in articol. Prima aplicatie cumparata a fost una la care a contribuit si un prieten, SpinSoccer, si de atunci am cumparat si altele.
    Felicitari pt articol! 😀

  23. Eu sunt student la iasi la umf si desi am intrat pe locul 22 nu am bursa. Ideea e ca traim intro tara unde nu sunt banii , daca as avea bani as rasplatii munca dezvoltatorilor, poate cand am sa am banii mei sitiatia o sa schimbe. Credeti ca daca de maine am avea salarii pensii etc macar de 2 ori mai mari nu ar cumpara lumea mai mult s ar pirata mai putin?

  24. Zaone ma lasi cu textele astea? Nu cred ca tu faci JB doar pt imbunatatire. Ai nenumerate aplicatii din Instal0us. Ceea ce spui tu e doar un pretext.

    @marius- subscriu( vezi ca te va cataloga drept un om cu o proasta mentalitate ca si pe mn,adica esti prost daca nu mai furi si incurajezi legalitatea)

  25. @george Cu 3,9 RON lunar, ai cont debit in lei, internet banking, mobile banking, card bancar etc (La raiffeisen bank). Poate au si optiuni mai ieftine 😉 Totusi, suntem in 2011, ar trebui sa ai un cont in banca. Daca ar fi plata prin telefon (credit), nu ar mai fi aplicatii la 0,79 EUR, deoarece costurile unei asemenea plati este mult mai mare decat cea prin transfer bancar.

  26. Ce te lauzi? Si eu am si nu ma laud! Ma faci hot pt ca nu incurajez acest lucru? Tu faci morala dar pe siteul si pe forumul tau e plin de articole cu si despre JAILBREAK.

  27. @LZD: Ok, ti-am explicat cum e cu jailbreak-ul, nu ma intind cu tine si limitarea ta in a intelege ceva. Apropo, jailbreak-ul e legal de vreo 2 ani, in caz ca nu stiai. Si daca tot furi, macar nu te lauda, nobody cares anyway.

  28. eu nu ma supar :)) sunt constient ca nu’i bn ce fac….

    dar nici nu imi fac cont in banca special pt app store, poate cand oi ajunge saam servici si imi va trebui, am sa cumpar aplicatiile ca e mai avantajos

  29. Nu te intinzi pentru ca nu ai argumente tinere. Cand vei avea o facultatea vei stii ce inseamna cu adevarat munca.Deocamdata esti pe banii parintilor. Ciocu mic si spor la PIRATAT!

    LASA ARTICOLELE DE GENU PENTRU CA NU SUNT DE TINE. E plin de articole pe siteul tau. Schimbarea trebuie sa vina in primul rand de la tine si apoi de la restul.

  30. @Ioan: Păi o app costă cât un sfert de pachet de țigări sau cât un sandwich la fastfood, sau cât jumătate de hotdog, sau cât un suc la buticul din centru – nu-mi spune că de-astea n-ai bani … 😉

    @LZD: Ca să piratezi pe iOS, ai nevoie de JB, însă dacă faci doar JB (fără a continua cu de-alde install0us, etc.), nu înseamnă automat că piratezi. Asta-i diferența!

  31. Chiquitos in Cydia ai unele chesti si in Installous care nu exista de moment in AppStore. Asa ca pana una alta ..a si in plus unele costa deasemeni asa ca nu poti sa fii pirat mereu!!

  32. Este foarte adevarat ceea ce este dezvoltat in articol. Pana la urma, majoritatea aplicatiilor din App Store costa sub sau 1 – 2 EURO. Pana la urma, nu trebuie sa ai toate aplicatiile din App Store, dar luand cateva, una azi una maine, alta saptamana viitoare ajuti dezvoltatorii si in final vom avea cu totii de castigat. Iar vorbind acum despre aplicatiile mai scumpe… gandeste-te bine… fa o selectie, cumpara numai ce-ti trebuie si va fi OK. Pana la urma, chiar daca iti vei schimba device-ul, aplicatia tot o vei avea… e a ta, ai cumparat-o!
    Toate bune!

  33. Sunt de acord insa gasesc normal sa dau banii pe ceva util si calitativ.O navigatie precum Hu&Ro de la Igo la 19 euro sau un joc Gameloft pentru mine au valoare.Merita sa dai bani pe ceva placut dar unii cer bani cu nesimtire pe niste porcarii.Mai ales dezvoltatori romani care au un tupeu fantastic.Prost e ala care da nu ala care cere.

  34. este corect ce spui tu din experientele mele de pana acum pot sa dau verdictul ca un jailbreak nu este calea pe care o agreez, este mult mai ok sa cumperi aplicatiile din appstore (eu unul nu am card si nu pot sa fac asta ) dar cu toate acestea in fiecare zi sunt postate aplicatii noi moca si unele chiar sunt foarte interesante ! desigur unii isi cumpara un idevice cu ideea ca e (dupa parerea mea ) mult mai bun decat un android ( eu imi prind urechile in android chiar nu este atat de intuitiv ca ios ) oricum eu nu prea pot sa traiesc fara un jailbreak deoarece am un iphone 4 codat pe o retea din franta ( habar nu am care ) si pentru a il folosi chiar trebuie sa ii fac jailbreak ( poate ca intro zi cand voi fi pe salariul meu o sa imi iau si eu ca bogatu’ iphone de la orange/vodafone ) dar pana atunci mai trebuie sa ma chinui 🙂

  35. Am descarcat si eu aplicatii ca sa vad cum sunt iar cand am ajuns la concluzia ca prefer maxim 2-3 jocuri calitative iar restul sunt porcarii am hotarat sa le cumpar.Mai ales acum ca e posibil sa folosesc aplicatia platita pe ipad cat si pe iphone.Alt motiv a fost si faptul ca pe iphone jb e thetered iar pe ipad 2 nu apare.Oricum si cu jb nu am folosit tweakuri din cydia.

  36. @KFF – am 20 de ani si nu am card bancar… deci nu mai face abstractii aiurea , sunt oameni care chiar nu au / nu au nevoie

  37. Oameni buni, ati inceput sa va certati dintr-o parere exprimata. Nu credeti ca merita sa se discute constructiv in loc sa criticam tot ce se construieste? Nu are nici un rost sa se ajunga la atacuri la persoana. Chill, sun doar pareri exprimate, nu va jigneste nimeni personal!
    Parerile mele sunt:
    1. Daca chiar ne dorim ceva, putem sa avem daca avem informatie si dorinta, ca de exemplu explicatia de mai sus despre cum poti avea cont in banca e genial de simpla si extrem de usor de realizat, usor de permis indiferent de situatia financiara.
    2. Jailbreak este ceva legal, “acceptat” chiar de Apple si aprobat chiar in instanta. Se pot instala tot felul de setari pentru iDevice-uri gratis sau contra cost.
    3. Installous inseamna relativ furt (se gasesc si aplicatii care sunt free si-n Appstore) Este adevarat ca trebuie facut mai intai jailbreak pentru a instala installous, dar jailbreak e legal, installous nu prea.
    4. Tot ce face Zaone este de laudat, este un ajutor. Poti sa aplelezi la el sau poti sa ignori si sa-ti vezi de ale tale 😉

  38. @KFF si @LZD daca tot intrati sa criticati si sa fiti tot gigi contra, de ce nu va aruncati flori si mai bine va intalniti la un suc si va faceti complimente unul altuia? Ar fi mai bine , il lasati si pe zaone sa scrie ce vrea , ca pana la urma e site-ul lui.asa ca MUCLES

  39. JB-ul pentru oamenii cu minte la cap inseamna a te folosi de unele tweak-uri care softul original nu ti le ofera, nu inseamna neaparat si Installous etc

    Eu daca ar fi vreodata sa fac JB ar fi strict pentru tweak-uri.. in afara asta se practica, Installous-ul e doar pentru lumea a 3a care nu respecta dezvoltatorii.

    Zaone face parte din prima categorie, altfel n-ai mai vedea aplicatii oferite cadou prin intermediul site-ului. (@LZD)

  40. @LZD, pana nu ai facultate, nu stii ce e munca ?…sau nu cu adevarat…ego-ul marit, dauneza grav spiritului :p
    Eu fac jailbreak, strict pentru anumite softuri si posibilitati oferite doar prin acesta…
    Omul a avut intentie buna prin articolul asta (chiar de, drumul spre iad e pavat cu bune intentii :D)….insa, daca un soft e bun, cred ca reuseste sa se mentina in piata (inclusiv prin reclama celor care l-au luat crack-uit).

  41. Ca de obicei( la romani )discutiile, care ar trebui sa fie niste pareri linistite, aprind spirte si ficare tre sa isi impuna pt de vedere cu forta. Zaone ai pornit furtuna:)) . Ca la noi la nimeni

  42. De multe ori descarc aplicatii din installous si daca imi plac apoi le cumpar. Fac asta doar pt ca multe aplicatii nu au si o versiune trial, free sau ceva asemanator incat sa iti poti face o idee cum merge aplicatia.

  43. Hmm… cum sa imi cereti sa nu fur prin JB cind eu de 20 de ani sunt furat de :guvern,banca,Enel s.a.m.d.si am un salariu de 1000 de lei.TRAIASCA PIRATERIA

  44. @kff ba poti sa iti faci cont la banca de cand te nasti numai ca trebuie sa te duci cu parintii frumos de manuta pana la cea mai apropiata sucursala si contul tau va fi limitat adica vei putea scoate din cont max 300 lei /zi
    PS eu vorbesc aici de card de debit (tu depui bani etc) cardul de credit necesita sa ai peste 18 ani 🙂

  45. Foarte adevarat … astia suntem noi si nu stiu sincer cand ne vom schimba … sau ba da cred ca stiu … chiar tu ai dat raspunsul in articol straini care au bani … deci poporul asta nu are bani nici de mancare daramite de aplicatii. Pacat!

  46. #53 Sorin .

    Fara card in ziua de azi esti cam pe nicaieri . Sau cumperi totul stand la coada in magazin si platind cu monede ?

    In ziua de azi exista carduri si cec-uri , asociate contului , exista prelevari automate din cont pentru diverse cheltuieli lunare , etc exista dar deja ne indepartam prea mult de subiect.

    Daca tot ne ajuta , de ce sa nu le folosim ?
    Cred ca stiu si de ce lumea e timorata la folosirea cardului pe net sau in magazine , in RO : comisioanele .
    In tarile serioase comisioanele pentru platile cu cardul nu exista , indiferent ca , cumperi de 1 euro sau de 1000 .
    Asta se cheama doar respect pentru client iar in Romania nu prea exista , sunt capabili sa iti puna doua comisioane pentru folosirea unui lucru banal , un card .

  47. Ca sa nu fim nici macar tentati de furt, nu facem jb…deja daca facem, inseamna ca avem intentia de a fura aplicatii. Daca apple e corect cu mine, nu o voi fura sub nici un chip, repsect prea mult munca acestei companii, si, desigur si pe cea a dezvoltatorilor de aplicatii.
    Problema mea este Siri: daca Apple nu ne va da Acces la aceasta aplicatie- gratis sau pe bani, voi considera aceasta ingradire drept discriminare, pt ca hardul IP4 si Ipad2 este compatibil total cu aceasta aplicatie, si apple ar face acest lucru exclusiv din motive comerciale, sa vinda IP4s, pe care nu a avut abilitatea de a-l face in sine mult mai bun ca IP4, si atunci l-a imbunatatit doar prin software. Dar softul nu poate fi de vinzare?…. Eu nu afirm ca in acest caz as face jailbreack si as fura aplicatii, mentalitatea mea nu s-ar schimba intr-o zi, dar in acest caz m-as simti mai putin vinovat sa fac acest lucru…

  48. Ceea ce nu inteleg eu este de ce draq cei care platesc o groaza de bani pe iphone nu au maruntis de aplicatii. Cred ca inteleg pe cei care spun ca fac jb pt aplicatii care nu exista in appstore. Dar pe cei care se bucura ca descarca gratis o aplicatie de aproape 4 lei nu am cum sa ii inteleg niciodata. Este ca si cum ti-ai lua un porsche cayenne si ai pune in rezervor tzuica sau mai stiu eu ce diluant distilat in casa bunicii.

  49. Cel mai bun mod de a convinge antipiratarea ar fi sa existe aplicatii full cu durata limitată pentru testare. Dacă Iti convine îl cumperi. App store e plin de tzepe si din acest motiv ar fi bine de implementat aceasta varianta. E adevărat ca unii dezvoltatori dau doua variante de aplicatii. Una full cu plata si una free cu utilitate restransa. Dar cred totuși ca dacă ar exista posibilitatea testarii aplicatiei full, ar fi mult mai mulți cumpărători. Mai ales ca o aplicatie in general este mai ieftină decât i sticla de coca cola. Astfel nu ar mai fi util jail break iar dev team ar putea ieși la pensie!

  50. Markus Sorin : In Mercedes S Klasse nu gasesti aceleasi lucruri ca in Mercedes B Klasse , si nimeni nu se plange de asta .

    Nu poti avea in B Klasse optiunile din S .

    Eu respect decizia Apple de a lasa Siri doar pe S Klasse 🙂 Noi cei cu E Klasse (iPhone4) sau C Klasse (3GS) ramanem (sau nu) la ce avem.

  51. Sincer sa fiu eu nu prea inghit galusca asta “fac jailbreak deoarece aplicatia nu exista in apple store” sau ” fac jailbreak ca inseamna eliberare, libertate ” bla bla.
    In apple store sunt sute de mii de aplicatii iar voi nu gasiti in apple store?
    Ce libertate vreti fratilor mai mult de cat atat?
    Aveti un telefon doar ca sa il folositi pe post de jucarie sa ii schimbati nu stiu ce design al softului, sa va puneti numele la slide to unlock?
    Folositi-l fratilor ca un smartphone nu ca o dacie tunata!
    Nu aveti bani de aplicatii?
    Va fura statul? Cumparati-va un telefon pe care vi-l permiteti!

  52. Deci traim pe pamant 2011 lumea nu e cinstita , eu de ce as fi ? Eu am sincer si un site de unde dawnloadez gratis si full si aplictiile pe care trebuie sa le platesti din cydia asa ca … Fiti voi cinstiti ca sunt altii care se imboatesc pe spatele vostru

  53. KFF: comparatia ta e buna, dar nu uita ca pretul lui IP4 la vremea sa era similar cu a lui 4S de azi… Deci IP4 nu e o varianta economica a lui 4s…Sigur ca respectam decizia Apple, doar ca ne simtim usor marginalizati…

  54. Iar Clau daca tu ai fi inventiv probabil ai creea si tu ceva pe care lumea ar trebuii sa il plateasca dar daca ar fi asa probabil te-ai lovii de oameni ca tine cu acelasi tip de gandire si ar tipa la tine: infectuleeeee! Hai salut

  55. stati cuminti, ca o aplicatie de 0.79 euro e aproape 0,2% din pretul unui iPhone 4 la mana a doua (!) , deci sunteti niste smecheri cu banul pe ei, ca jailbreak-uiti cu scop de a fura

  56. Mentalitate de roman “PANA EXISTA PIRATERIE EU NU DAU NICI UN BAN” 🙂
    Piraterie exista in toata lumea,nu oricine isi permite sa plateasca 1000$ pe Photoshop,dar sa fi asa mandru ca ai piratat aplicatii ce costa 0.79 ….

  57. Prost nusht daca iti permiti sa ma faci deoarece nu ma cunosti si eu nu am spus ca nu am cumparat niciodata cva oficial si nu prea vad legatura cu android in c am spus noi ( sa inteleg ca esti fanboy apple ) si nici nu vad cee te face pe tine sa crezi ca nu pot lega 2 cuvinte … Si app iphoneul il am dintr-o combinatie .. Si tara e in halul asta din cauza celor ca tine care sufera de sindromul de turma ce ti se da tu bagi in gura ca asa trebuie

  58. Bine Crusher. Noi vom suferi si tu vei plati:))). Ce tipic romanesc ma? aaaa expresia e tipic romaneasca aham. Pai normal ca in japoneza se scrie altfel. Il auzi si pe celalalt cu tipic romanesc si mandru ca ai piratat 0,79 centi. Bai ametitule nimeni nu incepe sa falsifice bani ca doar el are nevoie de 25000$ sa isi cumpere o masina si se opreste acolo, nimeni nu se pune sa pirateze 1 aplicatie, Doamne!!

  59. Si eu am Installous pe iPhone si il folosesc doar pentru a lua anumite aplicatii pentru a vedea cum sunt si daca merita cumparate.Din moment ce Apple nu ofera o modalitate de a lua aplicatiile pe telefon pentru a le testa 24/48 de ore , multi folosesc Installous.

    Da,exista si dezvoltatori care ar platii chiria/lumina/mancarea etc.. din banii luati pe aplicatii si ar trebuii apreciati.Ar face mai multi bani dezvoltatorii si multi nu ar mai folosii Installous daca ar exista o modalitate de a testa o aplicatie pentru o perioada de cateva zile sau cateva ore.

    Exista aplicatii de genu: “Flash Browser” si alte fake-uri de genu , la pretul de 7/8 euro care ar activa flash-ul pe iDevice-uri.Multi nu stiu ca e fake , multi cred ca este adevarat si se vor risca sa cumpere aplicatia respectiva.Daca nu exista nici rate-uri atunci e clar ca se risca cineva.

    Asa cum sunt si cei de pe torrente care pirateaza jocurile scriu mereu “Daca iti place jocul cumpara-l etc..” asa si cei ce hosteaza Installous ar trebuii sa zica la fel 🙂 “Daca iti place aplicatia X, consulta Apple Store” in fine..fiecare cu mentalitatea lui.

  60. rdk, nu stiu cine esti si nu-mi pasa, singuru’ motiv din care te-am mentionat, este ca te-ai bagat in seama si i-ai luat apararea lui clau, spunand niste lucruri fara nici o noima. Nu sunt fanboy si nici nu stiu de unde reiese faptul ca fac parte dintr-o turma.

    Ce stim noi.. e complicat si greu de explicat pe limba voastra. Oricum, deviem de la topic. Iti sugerez sa te abtii de la comentarii aici, deoarece nu dovedesti nimic altceva decat faptul ca esti prost. Si sarac. Sarac in modul prost. Adica prost de sarac. Nu am nimic cu oamenii saraci, dar am cu ţăranii saraci care au iPhone.

  61. Eu am jailbreak facut insa install0us nu am instalat pe telefon…din cate observ eu la la noi jailbreak-ul se face in general pentru piratare…trist!

  62. Ma faceti sa rad cu art. asta . Toti cei care va laudati ca platiti aplicatiile pot sa pariez ca ati piratat o aplicatie , fie ea si de pc . Nu are rost sa va dati mari domni cand societatea noastra este caracterizata ca fiind una de hoti . Asta e mentalitatea . Asa am crescut , mai avem mult pana ne civilizam , SA TRAIM BINE pe banii altora . SUNTEM PREA SARACI SA CUMPARAM LUCRURI IEFTINE . In Romania intr-un viitor foarte indepartat oameni vor intelege ca fiecare trebuie sa manance o paine , toti se dau domni si corecti , dar 2% cred ca si sunt cu adevarat . Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul .

  63. @Ioan : Bvo . Ai tras o concluzie pur romaneasca . Ai aratat ca traiesti aici . Voi stiati ca Lady Gaga are acelasi rating la cautare ca si Nicolae Guta . Oare ce vrea sa insemne asta? Fiecare face ce vrea ! Traim in democratie,fiecare o intelege cum vrea .

  64. Cata ipocrizie zaone… hai sa fim seriosi, traim intr-o tara saraca si majoritatea “comunitatii” Apple e formata din oameni care si-au luat destul de greu un telefon si in nici un caz nu mai au 80E pentru iGo sau 8E pentru Word-ul de cacao de la Apple.
    N-ar fi aici Apple daca n-ar fi existat jailbreak.
    Cand imi voi permite voi cumpara numai din AppStore…
    Promit!

  65. Imi pare rau pentru nivelul de cultura de la noi astazi. Din prietenii mei care au iPhone 3/4 au JB facut. Nu am respect pentru decizia lor si le amintesc ca sunt si eu dezvoltator si nu as aprecia pe cineva care imi descarca aplicatia ilegal.
    Rdk si cris sunteti exemple clare a clasei de jos din Romania. Imi pare rau ca nu exista un sistem sa va opreasca, si din cauza voastra si celor ca voi tara asta se duce numai in jos.
    Daca ai bun simt, iti iei telefon de la apple prin reprezentantii lor si nu te uiti de 7 ori cand ai o aplicatie la 1$ si ai nevoie de dansa.

    Tot ce vreau sa spun e ca ar trebui sa va luati android si imi pare rau ca patati clasa de oameni care respecta un telefon si un sistem ca APPstore.

    p.s. Din ceea ce am vazut device-urile cu jb facut merg mult mai lent si de obicei nu exista un abonament de date pe acele deviceuri. Sa ai un iPhone doar ca sa faci jb si sa te lauzi cu el desi nu poti folosi nici 20% din functiile lui, e penibil. Voi ca mai si vorbiti urat…. sunteti sub orice critica.

    Primii care pierd sunteti voi. Nu aveti garantie/asigurare, telefoanele sunt furate in principiu din alta tara, merg super greu fara de sistemul OS stabil si aveti functii care sunt limitate.

    Doar un Apple-fanboy, fericitul posesor al unui MBP 2011, iPhone 3G, iPhone 4 si incepand de vineri iPhone 4S.

    // cea mai scumpa aplicatie cumparata nu a fost iGO ci iPassword 39.99 euro si sunt super multumit de ce am primit vs ce am platit

  66. …daca ar avea iphone-ul, nativ, optiunile uzuale dintr-un telefon (blackberry, nokia, android – sa poti parola un soft, sa poti trimite fisiere prin bluetooth, – nu mai spuneti de siguranta, ca e o iluzie doar -) cred ca ar pierde multi clienti de la jailbreak….
    Oricum, Apple nu e straina de piata jailbreak si testeaza indirect, ce si cum merge, cine cumpara, cati cumpara si cat sunt dispusi sa plateasca…
    Daca nu ar fi fost crack-uite multe aplicatii, nu erau atat de laudate si nu se facea atat de mult trafic pe net legat de numele lor, deci, nu se vindeau la fel….
    Oricat ne-am certa intre noi, tot timpul o sa se pirateze softuri si asta e…

  67. sal…
    1. trebuie sa am card bancar?… nu se poate platii gen aplicatii din facebook…mesaj de pe telefon….
    2. pt ala care comenteaza ca daca nu ai card in 2011 nu stiu ce… cand ramai tu fara 300 milioane de pe plastic atunci sa comentezi…da-mi voie sa fiu sceptic cu platile pana cand nu e app store Romania si banii se duc nu stiu unde si daca apare ceva stau sa dau de aia…:(
    3. ma enerveaza sa cumpar ceva “prost” facut , pana si windowsu’ se testeaza mocca
    4. stiu extrem de multe persoane care cumpara filme , muzica si softuri dupa ce le-a vazut ,ascultat sau utilizat piratate!
    5. SUSTIN PROGRAMATORII ! …dar da-mi si mie voie sa vad ce si cum au lucrat…noroc cu idevice.ro
    6. pt ala de plateste orice … ai idee cat am cautat un soft sa fac remote ipad-ipod adica sa schimbi muzica din ipod cu ajutorul ipadului dar fara calculator ? ca toti se lauda cu softurile lor… noroc cu installous asa cumparam toate ….
    7. daca acei programatori in momentul cand baga sa zicem o harta noua intr-un joc si aceasta apare la update cu bani pt mine care am cumparat jocul este deranjant … ma refer aici la alea de pana in 20mb … de asta mi-am modat Playstationul si jocurile erau mai scumpute 5-12$ … si aveam vreo 35 de jocuri cumparate si vreo 40 de discuri… printre care multe prostii

    Asta e un fel de o discutie mai veche … Playstation vs XBox care nu duce nicaieri pana cand nu apare app store si pentru noi

    @zaone chiar sunt curios de aplicatiile romanesti..ar’ merita puse in stanga sub “Aplicatii gratuite”. … am dat de cateva 3-4 bune si bunicele …si asa poate ii sustinem pe baieti si nu mai pleaca afara…la bani ma refer

  68. eu prima data descarc aplicatii piratate. daca imi plac le cumpar. 90% din app din telefonul meu sunt cumparate. Mi ar placea sa existe app trial in app store. atunci cand consideri ca app isi merita banii o cumperi. sunt foarte multe app in app store care nu isi merita banii

  69. Si de ce ar trebui cineva care nu cumpara aplicatii sa treaca pe Android ? Ne jigniti comunitatea.
    Noi , in mare parte, folosim Android pt ca putem face ce voi nu puteti , pe iPhone – putem modifica, tweak-ui, root-a, schimba rom-uri, kernele, modemuri.
    Avem o elita de developeri, care ne dau ceea ce voi nu o sa visati vreodata. Nu trebuie sa asteptam un update de la Big Brother, pt ca avem port-uri si putem instala orice update liber de operator.
    Avem cu totul alta mentalitate decat voi pt ca folosim un sistem open source.
    Nu facem root pt a instala aplicatii crack-uite ci pt a schimba telefonul cum dorim.
    Si, contrar la ceea ce crede KFF, telefoanele noastre High End costa cat iPhone sau mai mult, doar ca dupa scurt timp le scade pretul – si asta pt ca exista oferta – in fiecare saptamana apare ceva mai nou, mai bun.
    Cine nu are destui bani, are posibilitatea sa-si cumpere ceva mai ieftin.

  70. @ ZAONE – cred ca mi-ai raspuns in thread-ul cu bateria, dar am inteles.
    Din pacate, cel putin in Romania, majoritatea fac jailbreak pt a pirata – e prea mult pt ei sa inteleaga ca sitemul se poate imbunatati prin jailbreak, adaugandu-i ce lipseste sau schimbandu-i anumita aspecte – pe cat e posibil in iOS.

  71. Scad preturile ca raman oameni cu marfa in stoc si nu ca ar fi producatori marinimosi. Fii mai explicit cand zici de alea mai scumpe, care sunt, si normal ca va faceti update care cum poate ca versiunea noua o vezi doar daca iei si telefonul.

  72. @marius: Nu crezi ca ai gresit site-ul. Propovaduieste invatamintele celuilalt big brother pe un blog Android, nobody cares here. Oricum se vede ca habar nu ai cum lucreaza Google, mai citeste si vei vedea cat de deschis e sistemul lor si la ce renunti cand il folosesti. Dar te rog, lasa-ne cu religia Android.
    Am sters comentariile in care va atacati cu injurii, bla bla. Daca ma mai faceti sa verific comentarii la 7 dimineata pentru ca voi nu stiti sa va sustineti un punct de vedere fara sa injurati, va moderez pe veci pe fiecare in parte. Va dati domni dar fara sa scoateti o injuratura nu puteti sustine un punct de vedere. RUSINE!

  73. #98 Marius

    Stii bine ca Android sunt mid end si sunt pentru cei care nu au bani de un IPhone .

    Fa un search dupa : poor man’s iPhone si vei avea doar rezultate cu Android .

  74. Zaone chiar mi-am dorit de mult sa aflu ce gandesc ceilalti referitor la piratare si imi pare bine ca sunt multi romani care gandesc ASA CUM TREBUIE, inseamna ca avem leac doar ca mai dureaza pana se schimba si mentalitatea cocalarilor de dorobanti 🙂

    Super acest articol , BRAVO si jos SAURIK ( am si eu o boala ) pentru ca a stricat ce insemna jailbreak o data .

  75. Daca pentru unii JB inseamna “eliberare si imbunatatire” si pentru altii este doar furt inseamna ca asta e doar un altfel de ipocrizie de tip romanesc…
    Si fraza lui Badea tot pentru “eliberare si imbunatatire” a fost copiata?
    “Ca voi egalitate dar nu pentru catei…”
    Va doresc o zi minunata!

  76. @KFF locuiesc in valcea un oras mic, nam nevoie sa stau la coada mai mult de 5 minute, si imi face placere sa ies afara. Pana acum nu am facut decat 4-5 comenzi din SUA insa , cu cardul unui prieten. Chiar nu am nevoie neaparata de unul. Si conditiile financiare nu prea imi permit .

    in legatura cu postul acesta….cred ca e inutil…cred ca toata lumea stia lucrul acesta, si nimeni nu isi va scoate jailbreakul dupa ce a citit asta 🙂

    Eu personal nu mai am jailbreak, si nici nu prea am nevoie de aplicatii paid….

    Castiga destul de mult si aia cu aplicatii free care au reclame in aplicatii.

  77. Eu am jb, si 90% din aplicatii cumparate. De ce? Simplu… Pt. ca imi permit sa cumpar cateva aplicatii si jocuri utile si nu imi place sa stau sa iau de pe installous aplicatii de 600mb in 2 ani si pt ca imi place sa dau update all din app store. Cine e asa pornit pe piratarea aplicatiilor si se plange ca un catel pe langa un fast food ca vrea si el o bucata de carne din shaorma mea, sa nu se mai planga si sa isi cumpere un telefon pe care si-l permite. De-aia apar tot felul de baietasi cu probleme ca nu le mai merge home button ul la 3gs sau power button ul si nu mai ii intra tel in dfu mode pt ca sunt telefoane distruse luate la mana a 10-a de oameni care de fapt isi permit un galaxy mini sh, si nu un iphone in stare buna sau nou. Idiotii mentionati mai sus nici nu realizeaza ca poti sa ai jb doar pt unele aplicatii utile sau tweak uri cum ar fi sbsettings unlimtones sau anyring. Eu doar asta am instalat din cydia. Concluzie: nu iti permiti un iphone, nu te mai chinui cu iphone uri uzate si aproape moarte, nu merita. Ia-ti un 3310, bucura-te de snake si de restul de bani du-te si ia-ti niste sosete si chiloti, ca alea de pe tine sunt rupte, iar chilotii tai au deja urma de frana 🙂

  78. marius, o sa ramai blocat pe big brother, in timp ce google iti foloseste fiecare miscare pentru rapoarte de advertising

  79. Sincer, nu ma incanta ideea sa cumpar din App Store si nu din cauza ca sunt aplicatiile scumpe, nici gand asa ceva. Din cauza ca cei de la Apple sunt lacomi si taxeaza developerul pentru fiecare vanzare. Nu stiu cum procedeaza saurik, insa mai repede cumpar din Cydia decat de la Apple.
    Dovada a faptului ca nu vorbesc aiurea este “rascoala” de acum ceva timp a distribuitorilor de media online care au facut scandal din cauza taxelor mari pe care le cerea marul din Cupertino. Prin februarie [desi se poate sa ma insel in ceea ce priveste data] era parca 2.5% si o taxa fixa de ~2$ pentru fiecare abonament. Auch!!!
    Deci, indemul asta, “cumparati de pe App Store” de atunci nu mi s-a mai parut imbietor de loc.
    In general, Apple vinde produsele scump, din punctul meu de vedere mult mai scump pentru ceea ce ofera. Ca produse sh, sunt mai convenabile 😀

  80. cum ma sa platesc pt ceva pe care il pot face rost gratis? 😀 sa traiasca altii bine pe carca mea? nu multumesc.

    90% din aplicatii sunt niste porcarii si reprezinta bani aruncati de pomana pe fereastra. Cine are bani de aruncat sa o faca, eu unul nu o voi face (cel putin cat exista varianta install-ous).

  81. da…am un 3gs de 2 ani, sambata imi vine 4s-ul si nu am facut jailbreak

    rad mereu toti de mine, mai ales androizii, cand spun ca am dat 80 eur numai pe navigatie, overall cred ca am dat 150 eur pana acum

    ma unge pe suflet ce ai postat zaone, pacat ca intr-adevar nu se schimba nimic; in alta ordine de idei nici aplicatii prea bune nu fac romanasii si unele sunt intr-adevar extrem de scumpe pt ce ofera, scandalos de scumpe

    bafta!

  82. Mda…..De multe ori a pirata nu inseamna a face pe placul altora sa aibe gratis fara nici un scop, ci forteaza producatorul, inventatorul sa isi puna niste preturi decente sa isi permita toata lumea, ba chiar sa le deie free si sa castige din reclame sau din alte scopuri. Daca nu s`ar pirata ce`ar fi? (pls destepti sa se abtina si sa nu vina cu aberati gen: `bine ma da nai 0,79 centi ptr. o aplicatie?`). Generalizez!!!. Un sistem fara piratare nu va exista never, cu toata ca ar fi concurenta.

  83. O nelămurire am…de ce o aplicație care costa 0.79E (3.43 RON) în AppStore dar pe card ai retrași 8.59 RON (1.98E) ???? Mulțumesc.

  84. Am înțeles! mersi pt răspunsul prompt zaone !
    @vladc pai nu vad de ce i-ar retine, eu am cerut doar respectiva aplicație….intre timp am mai cautat niște răspunsuri și se pare ca asa fac la fiecare tranzacție de pe un card nou, cică ii vor returna.