Biome: Un microclimat controlat de pe un iDevice

   Vorbeam astazi de appcesorii si iata un dispozitiv foarte interesant care functioneaza cu ajutorul unei aplicatii pentru iDevice-uri. Vorbesc despre Biome, un dispozitiv care functioneaza ca o sera ce ajuta la cresterea anumitor plante folosind un iDevice pentru a controla climatul din interior. iDevice-ul nostru are o aplicatie speciala care se conecteaza la dispozitiv si permite controlarea luminii, apei, oxigenului, proteinele livrate catre plante, practic tot ceea ce tine de cresterea respectivei plante.

The idea promotes ‘digital downtime’ by finding an alternative use for smartphones and encouraging their owners to consider a slower life. The control and nurturing of a real mini eco-system takes patience and care, contrasting with the immediacy of messaging or tweeting that is so characteristic of the smartphone generation.

   Ideea din spatele proiectului este extrem de interesanta si ofera utilizatorilor posibilitatea de a controla in detaliu modul in care o planta creste intr-un mediu inchis. Dispozitivul a fost special conceput pentru o expozitie ce a avut loc in SUA deci nu va asteptati ca el sa ajunga pe piata desi conceptul este extrem de interesant.