Daniel Briggs – vocea din spatele versiunii britanice a Siri

   Asistentul personal Siri implementat de catre Apple in iPhone 4S si iOS 5 are cate o voce pentru fiecare accent disponibil. Desigur ca putina lume stia care sunt persoanele ale caror voci sunt implementate in noul sistem, asta pana astazi cand aflam ca Daniel Briggs este vocea versiunii britanice a asistentului Siri. Il avem pe Daniel in imaginile de mai sus si vorbim despre un britanic a carui voce a fost inregistrata acum 6 ani de zile de catre o companie care a fost achizitionata de Nuance, compania care a licentiat celor de la Apple vocile pentru Siri.

Jon Briggs, a former technology journalist who “fell into” voice-over work, recorded “Daniel” for Scansoft, which subsequently merged with Nuance, the company that works with Apple on Siri.

The notoriously secretive Apple has, it should be said, asked Briggs not to talk about Siri – “We’re not about one person,” they told him – but, since Briggs pointed out that he had never had a contract with them, the company has not been back in touch.

   Daniel sustine ca el nu a colaborat vreodata cu Apple si ceea ce auzim noi astazi reprezinta cuvinte inregistrate de el acum 6 ani de zile. Compania care l-a platit pentru inregistrari i-a prelucrat vocea si cei de la Nuance au folosit-o in propriile programe pana cand Apple a implementat-o in Siri. Deocamdata nu se stie care sunt persoanele din spatele celorlalte voci ale asistentului personal din iOS 5 insa daca utilizati accentul britanic impreuna cu Siri atunci ar fi bine sa il aveti in minte pe barbatul din imaginile de mai sus.