Video: Project Black Mirror te ajuta sa controlezi Siri cu puterea mintii

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xFIRmnRHNUM[/youtube]

   Asistentul Siri implementat de catre Apple in iOS 5 permite utilizatorilor sa controleze un iPhone 4S folosind simple comenzi vocale. Ideea este buna insa un grup de hackeri vrea sa o duca mai departe prin controlarea unui iPhone 4S cu puterea mintii. Practic hackerii citesc undele cerebrale in format analog si cu ajutorul unui dispozitiv special reusesc sa le transforme in comenzi care sunt rostite catre Siri. Dispozitivul respectiv este special conceput pentru a citi undele cerebrale si ale transmite catre un sintetizator vocal care le transforma in comenzi vocale care ii permit lui Siri sa sune un contact, sa trimita un mesaj, sa faca un reminder, etc.

Here’s how we did it !
1. ECG pads provide raw skin conductivity / electrical activity as analogue data (0-5v).
2. This is plugged into the Arduino board via 4 analogue inputs (no activity = 0v, high activity = 5v).
3. The Arduino has a program burnt to it’s EPROM chip that filters the signals.
4. Josh trained the program by thinking of the main Siri commands (“Call”, “Set”, “Diary” etc.) one at a time and the program where we captured the signature brain patterns they produce.
5. The program can detect the signature patterns that indicate a certain word is being thought of. The program will then wait for a natural ‘release’ in brain waves and assume the chain of commands is now complete and action is required.
6. The series of commands are fed to a SpeakJet speech synthesiser chip
7. The audio output of which simply plugs into the iPhone’s microphone jack.

   Pentru ca intregul sistem sa functioneze este nevoie de un MacBook Pro si un dispozitiv echipat cu un chip Arduino iar Siri recunoaste comenzile vocale rostite de sintetizator in microfonul terminalului iPhone 4S. Ideea pare foarte stiintifico-fantastica insa baietii din imagini sunt extrem de seriosi si se vor inscrie pe kickstarter pentru a primi finantare si a produce un dispozitiv capabil sa ne “citeasca” gandurile si sa i le transmita lui Siri. Ideea in sine este cu adevarat incredibila insa greu de pus in practica pentru ca procesul propus de hackeri este mult mai complex decat simpla rostire a unei comenzi in microfonul terminalului iPhone 4S.