Tutorial: Foloseste FaceTime prin 3G pe iOS 5 fara tweak-uri din Cydia

  In iOS 5 multa lume astepta ca Apple sa activeze posibilitatea de a utiliza optiunea FaceTime folosind o retea de telefonie 3G. Din pacate acest lucru nu s-a intamplat si FaceTime-ul functioneaza in continuare doar prin intermediul retelelor Wi-Fi, insa daca avem jailbreak putem trece peste limitarea impusa de Apple. In Cydia exista destule aplicatii si tweak-uri care ne permit sa folosim functia FaceTime cu ajutorul unei retele 3G insa acum am pentru voi o metoda care nu implica instalarea vreunui pachet din Cydia. Aceasta metoda functioneaza NUMAI pe iOS 5 deci nu o incercati pe vechile iDevice-uri.

   Pentru a urma acest tutorial trebuie sa aveti un iDevice jailbroken pe iOS 5. iPhone 4S si iPad 2 sunt excluse pentru ca nu au solutii de jailbreak pentru aceasta versiune a sistemului de operare. Gasiti aici tutorialele de care aveti nevoie.

1. Conectati-va in file system-ul iDevice-ului vostru folosind un program preferat. Cea mai simpla metoda ar implica iFile deoarece este nevoie sa introducem doar niste text.

2. Navigati catre urmatoarea locatie: /System/Library/CoreServices/SpringBoard.app/

3. Cautati fisierul: N90AP.plist pentru iPhone 4, N88AP.plist pentru iPhone 3GS, etc. Pentru fiecare iDevice e ceva diferit.

4. In fisierul nou deschis cautati categoria:

<key>capabilities</key>
<dict>

5. Imediat dupa intrarea <dict> pe care o vedeti mai sus, introduceti urmatorul cod:

<key>3Gvenice</key>
<true/>
 Dupa introducerea codului reporniti iDevice-ul folosind optiunea boot tethered, daca est enevoie, si veti putea utiliza FaceTime prin 3G fara probleme.