Nvidia Tegra 3 este mai slaba decat chip-ul A5 in ceea ce priveste puterea de procesare grafica

   Nvidia Tegra 3 este noul chip quad-core care urmeaza sa fie implementat in tabletele ce vor fi lansate in cursul acestui an dar si in cursul anului viitor. Vorbim despre un chip care teoretic ar trebui sa fie cel mai performant de pe piata insa nu din toate punctele de vedere, dupa cum arata imaginea de mai sus. Chip-ul grafic din Nvidia Tegra 3 a fost testat folosind benchmark-ul GLBenchmark si observati ca el este mai slab decat chip-ul grafic implementat de catre compania Apple in iPad 2 si iPhone 4S anul acesta. Diferenta este foarte mare, chiar si fata de iPhone 4S, atat de mare incat asta ma face sa cred ca ceva ar putea fi la mijloc.

   Nvidia Tegra 3 are un chip grafic produs de Nvidia iar chip-ul A5 are un procesor grafic dual-core PowerVR 543MP2 iar rezultatele din imaginea de mai sus demonstreza practic suprematia chip-ului facut de Apple. Testele GLBenchmark au fost facute la rezolutia 1280×720 pe ambele modele de chip-uri si diferenta de performanta ar putea avea doua explicatii: fie platforma Tegra 3 este intr-adevar mai slaba fie chip-ul din Tegra 3 nu este inca 100% optimizat sau GLBenchmark nu il recunoaste. Rezultatele de mai sus au fost obtinute de la o tableta Lenovo LePad K2, o tableta aflata in proces de dezvoltare deci este posibil ca rezultatele sa se imbuantateasca insa ar trebui sa se dubleze pentru a depasi iPad 2.

   Pe partea de procesare este clar ca un quad-core va fi mai puternic decat un dual-core, acum ramane de vazut care va fi diferenta si cat de mult va conta in viata reala.