Apple si monopolul asupra pietei tabletelor

    In Australia tableta Samsung Galaxy Tab 10.1 este interzisa la vanzare pentru mai bine de o luna desi compania coreeana a incercat sa anuleze hotararea unei instante australiene. Intr-un nou apel formulat recent impotriva acelei decizii, avocatii companiei Samsung au sustinut ca judecatoarea care a dat hotararea initiala a facut o serie de greseli fundamentale care au cauzat o grava nedreptate companiei asiatice. In fapt celor de la Samsung le-a fost interzisa comercializarea tabletei pentru incalcarea unor brevete de inventie ale companiei Apple insa hotararea ar putea fi anulata de instanta care a acceptat apelul introdus de Samsung.

We contend that the primary judge made a series of fundamental errors in her disposition of the interlocutory application” Samsung’s lawyers told the three appeals judges. “They were all errors of principle.” The end result, the argument went, was that Samsung was unfairly penalized at “a critical time at the development of [the tablet] market.

If you have a fast moving product which if taken off the market, destroys the opportunities available to the newcomer and preserves the monopoly of the incumbent then you’d have to have a very close look at the strength of the case.

    Problema pentru Apple acum este ca unul dintre judecatorii instantei de apel este de parere ca in momentul de fata compania americana detine un monopol asupra pietei tabletelor. Lucrul acesta nu este chiar atat de adevarat la nivel global desi Apple vinde cele mai multe tablete, detine doar doua treimi din piata si ar putea pierde o cota destul de mare in Q4 2011. Doar in Australia Apple ar putea detine monopolul pe piata insa fara date clare este greu de ghicit. Oricum s-ar prezenta situatia celor de la Apple acum, judecatorii instantei de apel din Australia ar putea rezolva problemele celor de la Samsung si ar putea decide anularea hotararii de interzicere a vanzarii tabletelor.

    Chiar si cu acea hotarare, unele lanturi de magazine din Australia inca vand Samsung Galaxy Tab 10.1 importate pentru ca Apple a reusit sa obtina o interdictie doar impotriva Samsung.

3 COMENTARII

  1. Se poate demonstra simplu in instanta ca sunt cel putin 30 de alte tablete iar majoritatea au preturi mai mici , deci nu poate fi vorba de monopol . Ca cele 30 nu se vand , nu e vina lui Apple .