mobileOne – sistemul de citire a amprentelor care foloseste un iPhone si va fi implementat de FBI


MobileOne este un sistem de citire a amprentelor testat de mai bine de un an de zile de politia din SUA si multumita succesului sau se pare ca va fi folosit si de FBI. In imaginea de mai sus aveti accesoriul MobileOne care se ataseaza terminalelor iPhone si permite politistilor sa identifice amprente sau sa efectueze cautari in bazele de date ale politiei. Pana acum toti politistii care l-au folosit au avut doar cuvinte de lauda la adresa sa si se pare ca accesoriul a starnit interesul FBI-ului care va incepe sa il testeze chiar de anul viitor.

In 2012, the mobileOne iPhone device will be among devices that undergo trials by the FBI. Once approved, the iPhone fingerprint product could be available to all U.S. law enforcement looking for serious criminals.

At a recent, International Chiefs of Police conference in Chicago, Fulcrum representatives were mobbed by local law enforcement officials asking when the mobileOne iPhone device would become available in their area. The holdup is getting the device approved by state IT departments. Nosker said the steps required to get iPhone fingerprinting approved are “pretty significant.”

   MobileOne este capabil sa inregistreze amprente si sa le caute in bazele de date ale politiei insa este in acelasi timp capabil sa caute infractori in baza unei poze si este desigur capabil sa proceseze probe audio pentru politie. Cei de la FBI intentioneaza sa utilizeze acest sistem pentru prinderea teroristilor si pentru Apple vorbim despre o adevarata realizare avand in vedere ca propriile produse ar putea ajunge in una dintre cele mai importante structuri ale guvernului american.