Google vinde aplicatii cu 0.1$, Apple doarme in papuci

   Android Market-ul celor de la Google a atins in sfarsit cifra de 10 miliarde de descarcari si Google s-a decis sa organizeze o promotie interesanta pentru utilizatorii sai. Este arhicunoscut faptul ca posesorii de terminale Android nu prea cumpara aplicatii din diverse motive si cei de la Google s-au gandit sa ii motiveze putin prin lansarea unei promotii care aduce aplicatii la doar 0.1$ pentru utilizatori. Gameloft, EA Games, si multi alti producatori ofera sute de aplicatii pentru doar 0.1$ in urmatoarele 10 zile si posesorii de Android le pot multumi celor de la Google pentru asta.

To celebrate this milestone, we partnered with some of the Android developers who contributed to this milestone to make a bunch of great Android apps available at an amazing price. Starting today for the next 10 days, we’ll have a new set of awesome apps available each day for only 10 cents each. Today, we are starting with Asphalt 6 HD, Color & Draw for Kids, Endomondo Sports Tracker Pro, Fieldrunners HD, Great Little War Game, Minecraft, Paper Camera, Sketchbook Mobile, Soundhound Infinity and Swiftkey X.

   Cand Apple a celebrat 10 miliarde de descarcari din App Store a dat 10.000$ unei singure persoane in loc sa organizeze o promotie de genul acesta si din punctul meu de vedere strategia a fost gandita gresit. Cred ca Apple are mai mult de castigat daca ofera mai putin la mai multi decat daca ofera totul unei singure persoane. Sper ca Apple sa invete ceva de aici si intr-o viitoare promotie sa actioneze la fel deoarece are resursele sa faca acest lucru si ar bucura zeci de milioane de posesori de iDevice-uri.

29 COMENTARII

  1. Dumping .
    Din cate zic analistii , cei care cumpara aplicatii Android nu le cumpara prea des si poate asta e un fel de impulsionare a vanzarilor mult mai slabe ca ale App Store. Si un boost de imagine desigur . Nu stiu daca l`am fi vazut pe SJ sa aprobe aplicatii la 0.1$ . Ar fi zic ca ei nu sunt cheap.

  2. @kff: inca mai pui botul la tampeniile analistilor?
    asemenea campanii sunt binevenite ptr utilizatori. oricum, … multumita ios 5, in curand voi trece pe android, nu e androidul grozav, dar macar pot primi si da telefoane cand vreau, nu doar atunci cand vrea telefonul … adica exact functia ptr care iti cumperi un telefon

  3. @KFF: Vreau si eu dumping de genul asta in App Store, serios. Ma uit si la promotiile Gameloft si cred cu toata inima ca suntem luati drept prosti pentru ca avem iDevice-uri. Ori aplicatiile pentru Android sunt absolut groaznice, proaste si fara rost ori noi suntem prostii de care isi bat joc unele companii.

  4. Nu am folosit android mult timp,doar 2 zile dar pot sa spun ca aplicatiile nu se compara cu cele de pe iOS.
    Am jucat si Doodle Jump pe Blackberry OS,este execrabil,pe ala nu as plati nici 0.01 centi,nu l-as juca nici gratis.

  5. Stii mai bine ca mine ca rata de cumparare a aplicatiilor (platite) ale Android este mult mai mica decat rata de cumparare la iDevices .

    Daca esti luat de prost pentru ca platesti 3.99 pe un joc de ipad , atunci cum esti luat cand ti se cer 65 de euro pe un joc de PC ?

    gabi , asta e adevarul , cei cu Android descarca doar aplicatii gratuite .

    Zaone , iti aduci aminte de toate sondajele care ziceau despre veniturile userilor de idevices si cele ale Android , era un grafic imens despre studii , profesii , cheltuieli , venituri , aplicatii platite etc .

  6. @zaone: din pacate … noi suntem prostii de care isi bat joc unele companii … si aici nu ma refer la apple … uitate la numele firmelor de la care primesti facturi …

  7. @KFF: Ai inteles cum ai vrut tu. Reciteste ce am scris eu. Exista doua posibile explicatii: ori aplicatiile pentru Android sunt absolut praf in comparatie cu cele pentru iOS ori noi suntem luati de prosti.

  8. Da, de aia 75% din cei care posteaza pe aici au jb si se falesc cu instalous, deoarece se incadreaza in sondajele lui kff (profesii, venituri, studii si ce mai ziceai tu mai sus). Din ceea ce se discuta mai deunazi pe aici, intradevar, userii de iosuri descarca aplicatii platite cu gramada, dar nu le si platesc, comparativ cu userii android care descarca aplicatii gratis si nu le platesc (sic). Si tu esti in stare sa compari complexitatea unui joc sau utilitar pe mac/pc cu corespondentul lui pe mobil? Sa fim seriosi. Mai ere unul care vroia sa faca CAD pe mobil.

    P.S. kff tu nu aveai jailbreak? Cum se impaca asta cu “rata de cumparare”?

  9. @Zaone, normal ca suntem luati de prosti!
    Pai unii dintre noi au dat peste 3000 lei pt un iPhone, in timp ce Galaxy S2 l-am vazut si cu 1700 lei. Parerea mea este ca nu se justifica diferenta, orice ar spune impatimitzii. La fel si cu aplicatiile. Google a fost, este si va fi un colos, inoveaza in continuare, are produse extraordinare! Bravo Google pt initiativa!!!

  10. Doamne…. Nu pot sa cred … A-ti dat ceva milioane bune
    Pe iphone, ipad sau ipod si va simtiti jecmaniti sau inselati de companii cand vi se cer 5 lei pe o aplicatie. Voi chiar vorbiti serios sau glumiti ?! Si legat de 0.1 $ este facut aceasta oferta pt imagine marketing! Atat! Aplicatiile din IOS sunt mult mai stabile deoarece au un developer kit muuult mai bun. Uneori nu stiu ce sa cred oameni buni…chiar este o problema majora o cheltuiala de 5 lei ?!

  11. Bravo adrian…ai mare dreptate…80% din cei de aici folosesc totul furat…nu au platit in viata lor o aplicatie sau vreun joc…deci…zaone…poate ar trebui sa ti schimbi politica…sa ai mai multa grija de noi…cei platitori…decat de cei care folosesc cydia…

  12. Luci nimeni nu te obliga sa iti iei iphone. Go with your android :). 5 lei pentru o aplicatie este o suma exorbitanta!! Faceti o plangere la OPC ! Eu chiar cred ca nu se intelege munca dezvoltatorilor si a oamenilor din spatele business-ului. Nu inteleg de ce va simtiti inselati ? De ce totusi va pastrati telefoanele si nu le vindeti ?

  13. Isi permit sa dea gratis pe android pentru ca au facut milioane in appstore.
    Chestia asta e clar facuta pentru impulsionare. Daca voiau sa faca promotie le dadeau gratis. Dar vor cumva sa il obisnuiasca pe uilizatorul de android sa bage mana in buzunar. Nu mai tin minte unde am citit, dar se pare ca banii grei se cheltuie in appstore (peste 80%), restul platformelor raman cu firimituri. Nu stiu daca are legatura cu prostitul oamenilor, mai degraba cu calitatea programelor si profilul utilizatorilor.

  14. Zaone hai sa fim sinceri,90% din aplicatiile din appstore le gasesti si in google store,si sunt identice,aceleasi jocuri,aplicatii,etc,facute de acelasi producator,nu e nici o diferenta intre ele….Poate singura diferenta sa fie de hardwareul aparatului pe care este instalata aplicatia,si aici putem spune rezolutie,memorie ram,procesor,etc,dar in rest este aceasi marie cu alta palarie…

  15. @KFF : spune-mi te rog 10 lucruri care fac aifonu’ sa fie mercedes si care nu sunt valabile la androizi…care sa si conteze ( nu gen samsung a copiat apple ,ca nu e problema mea asta si nu ma afecteaza cu nimic ). Ceva care sa fie strict legat de experienta utilizatorului !

  16. kff, tu chiar nu iti dai seama ca aici sunt discutii despre idevice? ce treaba am eu sau ceilalti cu masinile? nu exita caz in care sa postezi si sa nu aduci masinile in discutie. daca ai obsesie sau pasiuni cu masinile, te rog, posteaza in forumurile sau blogurile dedicate. aici incercam sa discutam despre altceva.

    aceesi regula se aplica si rechizitelor, salamului si, in general, vorbitului fara subiect si predicat.

  17. @KFF : Am aflat destule, de asta vreau ca tu sa mi le enumeri. Ca eu nu le mai vad. NU de da pe langa vorbe. Fii promt si spune-mi care sunt. Da, bravo apple, ai introdus ecranul capacitiv in 2007. Au trecut 4 ani de atunci.