Android vs iOS – batalia promotiilor pentru aplicatii

   Scriind acest articol mi-a adus aminte de promotiile pe care anumite companii producatoare de jocuri pentru iOS si Android le deruleaza in ultima vreme. Gameloft sau EA Games au oferit sute de jocuri la pret redus sau chiar gratuit, in unele cazuri, pentru platforma iOS insa in cazul Android OS-ului lucrurile stau mult mai bine. Pentru platforma celor de la Google marile companii ofera promotii mult mai bune si spun asta pentru ca nu de putine ori am vazut jocuri disponibile gratuit pe Android si disponibile pentru un anumit pret in App Store.

   Exista o foarte mare diferenta intre strategia de marketing pentru cele doua platforme si la o prima vedere se pare ca posesorii de iDevice-uri sunt luati “drept prosti” de catre aceste companii. Cand oferi anumite jocuri la 0.79€ pe iOS dar le dai gratuit pentru Android iti asumi criticile pe care le primesti. Din pacate acest lucru nu s-a intamplat doar o singura data ci este o practica normala pentru marile companii dezvoltatoare de jocuri si cred ca in timp ele vor avea foarte multe de pierdut.

   Este arhicunoscut faptul ca posesorii de terminale Android nu prea cumpara aplicatii dar posesorii de iDevice-uri o fac insa pentru strategia diferita dintre cele doua platforme am alta teorie. Fie aplicatiile pentru Android sunt chiar atat de groaznice incat oamenii nu ar da bani pe ele fie companiile profita de disponibilitatea posesorilor de iDevice-uri de a cumpara aplicatiile. Nu cred ca aplicatiile pentru Android sunt chiar atat de rele incat nu pot fi vandute deci merg pe ideea ca aceste companii profita de faptul ca in App Store se cumpara aplicatiile si nu ofera prea multe lucruri gratuite.

   Voi ce parere aveti?