Samsung nu reuseste sa blocheze vanzarea iPhone 4S in Franta, va plati 100.000€ catre Apple

  Imediat dupa lansarea iPhone 4S Samsung a depus la instantele mai multor tari cereri de interzicere a vanzarilor pentru noul terminal al companiei Apple. Samsung sustine ca Apple a incalcat cateva brevete de inventie privind tehnologiile de telecomunicatii in iDevice-urile sale insa instanta din Paris la care a fost depusa una dintre cereri nu a fost impresionata de pretentiile companiei Samsung. Astazi instanta a decis sa respinga cererea facuta de Samsung si se pare ca terminalul iPhone 4S este deocamdata salvat, cel putin pana la urmatoarea cerere.

I attended large parts of the second court hearing, which took place on November 17 and was the final one prior to today’s ruling, and predicted that Samsung was going to lose with this bid for a France-wide iPhone 4S ban. It became clear that the legal standard for a preliminary injunction is reasonably high in France, and Apple’s lawyers made a number of points that I couldn’t verify in their entirety but which appeared strong enough to dissuade the court from ordering a ban.

   Pe langa decizia favorabila privind interzicerea vanzarilor de terminale iPhone 4S, Apple va primi si 100.000 de euro din partea Samsung drept compensatii. Se pare ca avocatii celor de la Samsung au reusit doar sa convinga instanta ca acea cerere merita sa fie respinsa, ba mai mult ca Apple merita compensatii pentru faptul ca a fost nevoita sa isi apare drepturile in fata unei instante. Aceasta este prima oara cand Apple primeste bani din partea companiei Samsung in urma unui proces dar nu se stie daca vor mai urma si altii.