Apple ar putea vinde 30 de milioane de terminale iPhone in Q4 2011

  In Q3 2011(Q4 2011 pentru Apple) Apple a anuntat ca a vandut mai putin de 20 de milioane de terminale iPhone si totul din cauza amanarii lansarii terminalului iPhone 4S. Ei bine luna octombrie a venit, iPhone 4S a fost oficial lansat si in primul weekend s-a vandut in 4 milioane de exemplare, un record absolut pentru orice telefon comercializat in lume. De la lansarea oficiala si pana acum eu unul cred ca s-au vandut peste 10 milioane de terminale iPhone si anunturi precum cel de astazi despre Taiwan sugereaza ca Apple va inregistra cel mai bun trimestru fiscal din istorie dar numai in ceea ce priveste vanzarile de terminale iPhone.

Investment bank UBS now believes Apple will sell as many as 30 million iPhones in the December quarter, up from a previous estimate of 28 million. UBS analyst Maynard Um joined a chorus of analysts in raising iPhone estimates this week on the apparent strength of sustained demand for Apple’s handset. The firm bumped its projections in part because of AT&T’s announcement that it expects its best smartphone quarter ever, largely due to sales of the iPhone 4S.

  Pe langa iPhone 4S, Apple comercializeaza iPhone 3GS si iPhone 4, doua terminale extrem de populare in randul utilizatorilor si cu ajutorul lor va recastiga primul loc in topul vanzatorilor de smartphone-uri la nivel global. Apple nu a vandut vreodata mai mult de 20.3 milioane de terminale iPhone intr-un trimestri fiscal insa pentru Q4 2011(Q1 2012 pentru Apple) se estimeaza ca peste 30 de milioane de iPhone-uri vor fi vandute in lumea intreaga. Sincer sa fiu cred ca aceasta cifra este putin cam mare insa Apple va vinde aproape 30 de milioane de terminale si o buna parte din vanzari vor fi atribuite terminalului iPhone 4S.