Apple pierde un apel in Australia, Samsung Glaxy Tab 10.1 reintra in vanzare

   Saptamana trecuta Apple a facut apel impotriva unei decizii de amanare a unei hotarari de interzicere a vanzarii de tablete Samsung Galaxy Tab 10.1 in Australia. Saptamana aceasta instanta la care a fost introdus apelul a decis sa il respinga, mentinand decizia instantei anterioare si incepand de luni Galaxy Tab 10.1 va fi din nou disponibila pentru achizitie in magazinele australiene. Aceasta decizie vine in urma unei victorii obtinute de Apple ieri in Paris, victorie care asigura compania de faptul ca iPhone 4S va ramane la vanzare pe piata franceza insa aduce si 100.000€ in compensatii platite de catre cei de la Samsung.

Samsung Electronics Co won a round of its bruising global patent fight with Apple Inc on Friday when an Australian court lifted a ban on the sale of its Galaxy tablet computer in time for the busy Christmas shopping season. But the South Korean firm’s triumph in a Sydney courtroom was tempered by a setback the previous day in Paris, where another court rejected its bid to block sales of Apple’s iPhone 4S in France.

   Din pacate pentru Apple saptamana trecuta o instanta din SUA a decis sa respinga cererea de interzicere a vanzarilor de terminale HTC si in momentul de fata compania americana are impusa doar o decizie de interdictie a vanzarilor de tablete Galaxy Tab 10.1 in Germania. Daca avocatii celor de la Samsung vor gasi o cale de a suspenda sau anula acea interdictie atunci Apple va ramane doar cu restul celor 30 de procese deschise in instantele de pe intregul glob.