Microsoft da smartphone-uri cu Windows Phone 7 gratuit celor care ataca Android pe Twitter

   Nu doar Apple are o problema cu Android OS ci si Microsoft iar un membru al echipei care dezvolta Windows Phone 7 la Microsoft a anuntat aseara deschiderea unei noi campanii prin care compania va oferi terminale cu Windows Phone 7 gratuit. Pentru a participa la promotia celor de la Microsoft trebuie sa ai un terminal Android si sa scrii pe Twitter ce experiente neplacute ai avut cu terminalul tau, cei de la Microsoft punand accentul pe problemele legate de malware. Ben Rudolph de la Microsoft face referire in tweet-ul sau la un articol care vorbeste despre 22 de aplicatii cu malware care au fost scoase din Android Market insa aceasta miscare nu rezolva nici pe departe problema.

   Strategia celor de la Microsoft este extrem de interesanta deoarece abordeaza o problema pe care multi posesori de terminale Android o intalnesc zi de zi. Google a avut si inca are probleme cu aplicatiile din Android Market care sunt infectate cu malware insa fiindca exista multe Market-uri in lumea intreaga, un utilizator se poate infecta din oricare dintre ele. Exista “antivirusi” pentru Android pentru cei interesati insa Microsoft doreste sa foloseasca posesorii de terminale Android pentru a ataca acest sistem de operare insa deocamdata pe hashtag-ul oficial de pe Twitter nu s-a inscris prea multa lume.

21 COMENTARII

  1. Asta este adevarul android castiga din ce in ce mai mult teren.azi am vazut un htc 3d evo .credeti ma chiar este 3 d si ma bate gandul sa l iau.iphone parca nu mai are nimic nou.Cat despre win 7 niciodata nu o sa mi iau asa ceva.

  2. Hmm…mie imi place foarme mult simplitatea windows 7…cred ca o sa imi iau unul in curand :d(desigur nu renunt la ios )

  3. Eu cred ca cine are grija de telefonul lui nu o sa aiba probleme cu virusii pe android. In plus sunt multe aplicatii free pentru detectat virusii. Iar acest concurs este doar pt a castiga teren in fata android, ce nu o sa se intample prea curand. Eu am avut android si nu am avut probleme cu el. Este un sistem ok care castiga teren rapid.

  4. @Bodu: Haha, eÈ™ti cam pe lângă cu previziunile – MS lucrează deja de ceva vreme la Win 8 È™i nu mai are nicio versiune de WP 7 în lucru, iar È™eful diviziei de WP a fost tras pe linie moartă chipurile pentru a accelera lansarea lui Win 8. Deci WP 7 nu este nicicum viitorul, ci în mod cert trecutul – chiar È™i pentru MS.

  5. @Bodu: WP 7 va fi înlocuit de Win 8 – Ballmer a susÈ›inut sus È™i tare că Win 8 va rula pe toate dispozitivele, iar noua interfață Metro a fost dezvoltată tocmai pentru dispozitivele mobile. Desigur că rămâne de văzut cât se va respecta din această declaraÈ›ie, până la urmă, dar e cert că MS trage tare pe Win 8, nu mai alocă personal pentru WP 7 (au schimbat până È™i È™eful departamentului respectiv!), iar Win 8 va rula alt fel de aplicaÈ›ii (bazate pe HTML5) decât WP 7 (care rulează aplicaÈ›ii bazate pe Silvetlight), deci WP 7 este o altă fundătură, un “dead end”, la fel ca È™i mai vechiul Windows Mobile.

  6. @tigris gresesti , win 8 nu va rula pe telefoane …. normal ca nu mai aloca personal pt WP7 daca lucreaza la WP 8 ….. au spus clar ca win 8 nu va rula pe telefoane ,si chiar daca ar fi asa win 8 ruleaza 3 tipuri de aplicatii c++,html,si xaml (la fel ca silverlight) deci esti putin pe langa

  7. @djcata: Actualmente MS lucrează doar la Win 8 și dacă nu vor lansa o versiune de Win 8 pentru smartphones (ceea ce ar înseamna că Ballmer a fost un Pinocchio când s-a lăudat că Win 8 va rula pe orice dispozitiv), atunci nu vor avea un OS nou pentru smartphones până peste doi ani (Win 8 cică apare la finalul lui 2012, deci până atunci nu mai lucrează la alt OS), deci vor ajunge din urmă nici iOS, nici Android, ever!

    Iar versiunea Metro a Win 8 ar rula numai și numai HTML5, zice MS, dar mai vedem ce va fi până la urmă.

  8. @Florin S: AplicaÈ›iile de detectat malware pe Android sunt la rândul lor o mare păcăleală – ia citeÈ™te cum cea mai răspândită aplicaÈ›ie anti-malware de pe Android are în teste o rată de succes de 0% (!) È™i cum celelalte nu-s cu mult mai breze:
    http://m.zdnet.com/blog/hardware/most-free-android-anti-malware-scanners-near-to-useless/16224

    Poți citi și PDF-ul cu studiul, citat în articol, să te lămurești că pe Android stai în fundul gol în fața amenințătii malware! 😛

  9. micosoft nu lucreaza doar la windows 8 ci si la WP 8 ,chiar daca nu spune … iar daca nu o sa lanseze windows 8 pt mobile asta nu inseamna ca windows 8 nu poate rula si pe mobile ,poate si chiar vor aparea mobile cu windows 8 doar ca microsoft foloseste windows phone 8 pt mobile ,dar altii sunt liberi sa faca ce vor pot sa instaleze windows 8 si pe ceasuri ….. oricum WP 8 se va lansa undeva in vara … cat despre Metro ca ar rula numai html te inseli ,nu stiu unde ai citit tu asta dar e complet gresit iti spun sigur pt ca eu sunt programator si m-am uitat la prezentarile de la BUILD 2011

  10. Windows e penibil serios daca nu aveau virusi pt wondows puateau sa zica ca ns ce acolo .. dar avand in vedere ca sunt miliaone de virusi pentru windows .. e ceva de genu Hotul striga Hotul 😉

    Ios si WIndows nu au virusi la moment doar pentru ca nu merita ..

    @Tigris Regalis 🙂 ba frate linistestete Android are virusi dar foarte putini useri au fost infectati .. ce folos din virusii aia daca nimeni nu este infectat 😀

    amenințătii malware! : pe naiba ce poate sati faca Malware asta ?! mai rau decat CarierIQ nu exista .. ala e da un pericol ca iti citeste tot
    Androidul e sigur atata timp cand nu apelezi la ROOT sau scoti aplicatii gratis de pe net 😉 asa ca nu scri de astea .. daca esti infectat inseamna ca ai meritat sa fii infectat

    Virusii au si ei partea lor buna .. multa lume se teme de ei si incearca sa obtina aplicatiile cat mai legal

  11. @djcata: Deocamdată sunt doar intenții, se vehiculează informații contradictorii, după câte văd, vom vedea ce-o fi.

    @Petru: Cum adică iOS nu are viruÈ™i că nu merită?!? LOL! Ar merita mai degrabă să furi informaÈ›ii de la sute de milioane de utilizatori cu bani, care își permit iPhone sau iPad, decât de la amărăștenii cu “iPhone-ul săracului” cu Android, primit la preÈ›uri de nimic la abonament! Dar nu prea se poate … uite numai de cât timp se chinuie hacker-ii să spargă iOS pentru jailbreak, È™i ăștia au acces direct la iDevice, ca utilizatori – ia gândeÈ™te-te cât de infinit mai greu ar fi să instalezi malware de la distanță, pe net, pe un terminal pe care nu-l controlezi!

    Apoi, malware se găseÈ™te până È™i în Android Market, periodic Google elimină aplicaÈ›iile dubioase pe care le găseÈ™te – dar cei care le-au instalat până atunci, sau cei care instalează malware încă nedescoperit de Google, aceia s-au fript! Iar “politica struÈ›ului” nu rezolvă problema.