Video: iDevice.ro review – Seagate GoFlex Satellite

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=liHzBsWhhu8[/youtube]

   Cu ajutorul celor de la evoMAG am avut ocazia de a testa Seagate GoFlex Satellite, un hard disk extern care permite utilizatorilor sa se conecteze la el de pe un iDevice si sa vizioneze/utilizeze fisierele stocate. Hard disk-ul are o capacitate de 500 GB si este echipat cu un chip Wi-Fi, compatibil cu standardul 802.11 b/g/n, prin care se transfera informatiile catre iDevice-uri, produsul facand un Wi-Fi HotSpot pe care il putem accesa doar cu ajutorul unei aplicatii speciale conceputa de catre cei de la Seagate si disponibila in App Store.

  Seagate GoFlex Satellite poate fi totusi conectat la un calculator prin intermediul prin USB/eSATA/FireWire 800, produsul beneficiind de tehnologia USB 3.0. Pe Windows Seagate GoFlex Satellite este automat recunoscut ca un dispozitiv extern si puteti copia direct fisierele in el insa pe Mac trebuie sa instalati NTFS For Mac OS X plus un software special al celor de la Seagate. Din pacate pentru cei cu Mac-uri experienta nu este seamless insa trebuie sa ne asteptam la asa ceva de la un produs fabricat special pentru Windows OS.

  Dupa ce ati desfacut produsul si il aveti conectat la calculator vine timpul sa transferati fisierele. Aici intervine principala problema pentru iDevice-uri deoarece aplicatia conceputa de Seagate nu poate rula filme in alte formate decat cele acceptate de iDevice-uri. Practic noi trebuie sa convertim filmele in format .mp4 sau H.264 pentru a le putea vedea pe iDevice-uri si aici este unul dintre principalele puncte slabe ale produsului. Imposibilitatea de a copia pe hard disk un film si a il vedea direct pe iDevice face utilizarea sa anevoioasa dar nu imposibila. Totusi partea buna este ca in ceea ce priveste copierea fisierelor doar hard disk-ul calculatorului vostru este limita iar eu pe USB 3.0 am reusit sa ating viteze maxim de 90 MB/s si viteze medii de 60MB/s.

  Ati copiat fisierele in hard disk fie utilizand cablu USB inclus fie utilizand browserul si acum doriti sa le vizionati, nu? Ei bine mergeti in App Store descarcati aplicatia aceasta pe iDevice-ul vostru, mergeti in meniul de setari al iOS si cautati reteaua Wi-Fi care are denumirea SGS si conectati-va la ea. Dupa ce va conectati la HotSpot dechideti aplicatia si veti avea acces la toate fisierele disponibile in Seagate GoFlex Satellite-ul vostru. Clipul video de mai sus prezinta cat se poate de clar tot ceea ce veti gasi acolo si modul in care puteti interactiona cu fisierele.

  Acum sa trecem la playback. Seagate-ul poate rula atat filme in format SD cat si filme in format HD. Pe un iPhone/iPod Touch nu aveti nevoie de un film in format SD insa pe o tableta iPad diferenta dintre aceste doua formate este usor de “descoperit”. Seagate-ul permite conectarea simultana a maxim 3 iDevice-uri si el face streaming catre toate 3 in acelasi timp insa in cazul unui film in format HD observati ca stream-ul nu este chiar atat de fluent. Pe doua iDevice-uri puteti face streaming unui film in format HD fara probleme insa daca adaugam un al treilea dispozitiv in ecuatie atunci lucrurile se complica. In ceea ce priveste filmele in format SD totul ruleaza fluent, fara probleme pe toate 3 iDevice-urile in acelasi timp.

  Desigur ca va intrebati oare cat poate face streaming constant un asemenea dispozitiv catre iDevice-urile noastre. Ei bine cei de la Seagate spun ca putem utiliza dispozitivul pentru maxim 5 ore folosing GoFlex Satellite insa totul depinde de ce anume facem cu produsul. Daca facem streaming pentru filme in format HD pe 3 iDevice-uri autonomia se reduce considerabil insa daca doar vizionam poze, ascultam muzica sau citim documente atunci nu ar trebui sa intampinam probleme deosebite.

   Seagate GoFlex Satellite este un dispozitiv interesant, portabil(cu aproximativ 30 – 40% mai mare decat un iPhone 4/4S) care este extrem de util in calatoriile lungi. Pe hard disk poti stoca orice si il poti utiliza cu orice calculator, nu doar cu un iDevice. In viitor cred ca acest gen de produse vor deveni din ce in ce mai utilizate deorece ne ofera posibilitatea de a lua cu noi foarte multe fisiere si de a le accesa oriunde si oricand fara a avea acces la internet. Ganditi-va ca acum nu aveti nevoie de internet pentru a accesa Cloud-ul ci il aveti direct in buzunar iar de pe el puteti asculta muzica, viziona filme, citi documente, vedea poze, practic inlocuiti Dropbox-ul cu un dispozitiv mai util si cu mai mult spatiu de stocare.

   Le multumesc din nou celor de la evoMAG pentru oferirea produsul spre review. Puteti cumpara Seagate GoFlex Satellite de la evoMAG accesand acest link.

UPDATE: YouTube nu imi permite sa fac acest clip video public pentru terminalele mobile deci va rog sa il vizionati de pe un PC.