Majel – un \”Siri\” facut pentru Android OS

10

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tpKx7Oi0oeM[/youtube]

  Impreuna cu iPhone 4S, Apple a lansat un asistent personal numit Siri care in baza comenzilor vocale rostite de catre utilizator este capabil sa indeplieasca anumite functii in iOS-urile noastre. Sistemul este foarte avansat si marea noutate nu vine pe partea de indeplinire a functiilor ci pe partea de recunoastere corecta a cuvintelor rostite de catre utilizatori si pe partea de urmarire a sirului unei conversatii. Inca de la anuntarea Siri cei de la Google s-au aratat indirect ingrijorati si acum se pare ca sunt aproape de a finaliza un sistem asemanator pentru Android OS numit Majel.

Majel is an evolution of Google’s Voice Actions that is currently available on most Android phones with the addition of natural language processing. Where Voice Actions required you to issue specific commands like “send text to…” or “navigate to…”, Majel will allow you to perform actions in your natural language similar to how Siri functions.

  Majel fiind prescurtarea denumirii  Majel Barrett-Roddenberry, computerul de bord al navei SS Enterprize din filmul Star Trek. Majel reprezinta o imbunatatire a sistemului Voice Actions din Android OS si in mare va indeplini exact aceleasi functii ca si Siri. Ma astept ca Google sa includa si posibilitatea de a deschide aplicatii, posibilitatea de a efectua cautari oriunde pe glob, compatibilitate cu mai multe limbi(nu si romana) si cam atat. Cei de la Google vor dezvolta un sistem interesant insa pentru inceput nu cred ca se va diferentia foarte mult de Siri care oricum ar trebui sa primeasca functii suplimentare in iOS 5.1.

Our approach is more like Star Trek, right, starship Enterprise; every piece of computing surface, everything is voice-aware. It’s not that there’s a personality, it doesn’t have a name, it’s just Computer.

   Practic a fost nevoie ca Apple sa gandeasca un sistem interesant si sa il implementeze in smartphone-uri pentru ca restul sa ii urmeze produsul si sa ii “imprumute” functiile.