Google grabeste lansarea unui competitor pentru Siri

  Pentru unii Siri este o tehnologie inutila, insa in realitate Siri i-a prins pe picior gresit pe cei de la Google care din octombrie dezvolta un sistem asemanator care ar trebui sa concureze cu asistentul celor de la Apple. Acum cateva luni v-am spus ca proiectul celor de la Google poarta denumirea Majel si ca el urmeaza sa fie pregatit pentru o lansare in toamna, impreuna cu Android OS 5.0. Acum cei de la Wall Street Journal afirma ca Google a “pus piciorul pe acceleratie” si grabeste lansarea noului sau sistem, dar deocamdata nu se stie cand ar urma sa il includa in Android OS.

Google, meanwhile, has accelerated plans to launch its own Siri competitor that would work on Android-powered devices, people familiar with the matter have said. Both companies also are trying to make their software more ubiquitous by pushing versions for tablets and TV software, believing consumers are going to want their phones to connect to a range of other wireless devices and services. Analysts said that other tech companies without similar reach will struggle to stay relevant to consumers.

  Samsung a incercat sa “atace” Siri cu sistemul S Voice, insa tentativa lor a fost “incununata” de esec, dar Google lucreaza la un cu totul alt nivel. Daca Google dezvolta intr-adevar un asemenea sistem de cateva luni de zile, atunci eu ma astept ca el sa fie cu adevarat interesant si sa ofere functii cel putin similare cu cele din Siri. Mai multe vom afla desigur in toamna acestui an sau pana in toamna, depinde cand va reusi Google sa isi termine proiectul.