Procesul dintre Apple si Samsung ajuta la promovarea Galaxy Tab 10.1 in Australia

   In caz ca nu ati aflat inca, Apple a reusit sa blocheze pentru mai bine de o luna vanzarile tabletei Samsung Galaxy Tab 10.1 in Australia insa compania coreeana a reusit sa anuleze hotararea obtinuta de Apple si tableta este acum disponibila pentru achizitie acolo. Desi Apple s-a luptat pentru a tine tableta departe de rafturile magazinelor in final compania a reusit doar sa promoveze tableta mai bine decat ar fi reusit Samsung vreodata. Seful diviziei mobile a Samsung Australia a declarat pentru un ziar australian ca tableta a devenit foarte cunoscuta in urma acestui proces iar meritele merg catre compania Apple.

At the end of the day the media awareness certainly made the Galaxy Tab 10.1 a household name compared to probably what it would’ve been based on the investment that we would’ve put into it from a marketing perspective.

   Desigur ca nu acestea au fost intentiile companiei din Cupertino insa disputele dintre Samsung si Apple nu aveau sa treaca neobservate de presa internationala. Cred ca banii cheltuiti de Samsung cu avocatii care le apara cauzele ar putea fi compensati de bugetul echipeu de marketing care nu face o treaba la fel de buna precum Apple. Exista posibilitatea ca Apple sa isi schimbe pe viitor strategia in ceea ce priveste acest gen de procese deoarece compania nu reuseste sa scoata produsele de pe piata si le promoveaza mult mai mult decat si-ar fi dorit.