Samsung incepe sa castige tot mai multa atentie din partea americanilor multumita noii campanii publicitare

   De cateva saptamani de zile Samsung ruleaza in SUA o campanie publicitara prin care ia in ras posesorii de iPhone-uri. Samsung promoveaza propriile terminale si prezinta functiile actualelor terminale iPhone ca fiind inferioare in fata celor disponibil in seria Galaxy. Desi initial Samsung a fost supusa unui val de critici, iata ca realiatea este putin diferita deoarece americanii incep sa ia in serios brandul Samsung si terminalele companiei genereaza mai mult buzz decat iPhone-urile pe continentul american.

Starting around Nov. 28 — six days after Samsung began airing its Galaxy Nexus ads mocking Apple’s (AAPL) customer base (see here) — the Korean conglomerate’s “buzz” started rising and the iPhone’s drifting down. And on Wednesday, according to a press release issued by YouGov, something unthinkable happened: “Samsung has just edged past the iPhone in consumer perception in the US (adults 18+), likely powered by their new set of ads bashing the Apple fanboys who camp out for hours to buy the new iPhone.”

   Informatiile vin de la agentia YouGov care zilnic ia interviuri la peste 5.000 de persoane despre peste 1.100 de branduri prezente in SUA. Deocamdata campania celor de la Samsung da rezultate insa presimt ca in viitorul apropiat vom vedea cateva spoturi publicitare noi in care Apple va oferi un raspuns companiei Samsung. Nu ar fi exclus sa vedem reclame de genul Mac vs PC insa indreptate impotriva Android OS si oricum ar gandi Apple problema, ideea este ca o campanie de promovare a iPhone-urilor ar fi benefica acum.

18 COMENTARII

  1. “This means war!!”
    Părerea mea proprie, ca “native american” sa îți cumperi Samsung e cam viol la adresa națiunii dacă ai Apple pe care sa o ajuți sa ajute ea America, taxe, impozite etc.

  2. Da. In ciuda faptului ca romanii sunt mai inteligenti , nu vad sa fi cumpărat noi la greu nokia nici pe vremea când finlandezii ne ofereau locuri de munca . Noi suntem americanizati , e si vremea lor sa se galbejeasca

  3. Ehe, se pare ca apogeul Apple a fost iphone4, chiar daca agentiile de statistica indica o vânzare record a iPhone 4s se pare ca sunt doar vrajeli de prostit “electoratul”

  4. Da, sunt doar vrajeli, deaia am asteptat 3 saptamani sa-l cumpar deoarece la fiecare saptamana cand veneau, se epuizau la 2 ore dupa venirea lor in magazin + o lista imensa de asteptare.

  5. … daca se tin “batzoshi” cu nedecodarea A5-lui…:) Dau “drumul” la jailbreak … cresc vanzarile… nu … NU. E simplu. Au dat chix cu 4s stiu o gramada care il cumpara nu pentru ce face ci pentru design si doi ca nu se deblocheaza…

  6. Pfff… fanboy?!? Hai sa recapitulam un pic.
    Bateria (aia de care vorbea Paul S., ca tine 8 ore in coversatii 3G, etc.) e praf. Pe 4S nu am reușit niciodată, repet niciodată, sa depășesc 4 ore de utilizare si 18 ore de standby. IOS 5 ( in comparație cu iOS 4.3.3) cu inovatiile si noutatile pe care le aduce, e praf ( au mai lansat si vreo 7 Beta înainte)
    In afara de siguranță, iPhone nu îmi oferă nimic acum in plus fata de ce oferă concurenta ( Lumia sau Galaxy Note). Din păcate asta e realitatea.
    @alex ia-ți un bilet lowcost pana in Italia ( te costa mai puțin de 10% din valoarea tel) si ia-ți câte ip4s vrei tu, de la orice Apple store.

  7. Eu chiar si pe iOS 5 cu probleme cu autonomia am scos peste 5 ore, so … Eu nu inteleg ce vroiati voi sa aduca iOS 5. Vreti teme kitsch si widget-uri care omoara fluiditatea? Exista Android, instalati ce vreti, va jucati cu virusii, etc. Apple a inclus multe in iOS 5, asta pentru cine vrea sa le vada.

  8. Peste 5 ore, dar nu 8 ore de conversatie. Si am încercat sa mă rezum doar la iPhone.
    La iPad 2 3G, dacă cu iOS 4.3.3 ajungeam pana la 8 ore de utilizare, acum dacă mai bat 6 si asta dacă nu folosesc prea mult “pages” sau “Keynote”.
    Macbook: La un zbor Milano-New York bateria îți ajungea in limite (după un film si alte lucruri), acum trebuie sa ai grija sa nu-ți uiti incacatorul in bagajul de cala.
    Repet: din păcate asta e realitatea
    Am ales Apple pt ca îmi ofera (past tense) autonomie, calitate si siguranță, numai ca ultimile actualizari au redus cu cel puțin 30% partea cu autonomia

  9. Pai converstia mananca mai putin din baterie decat utilizarea GPS-ului, a internetului pe Wi-Fi/3G, a jucatului, lucruri care le faceam eu cand am atins acea autonomie.
    Oricum toata chestia e subiectiva.

  10. Un lucru este cert samsung pluseaza cu lipsurile pe care apple se incapataneaza sa le pastreze, acest lucru se va vedea si in viitorul apropriat. Acest lucru se aplica si in aceasta comunitate lipsa de discutie normala dupa cum observ in momentul in care cineva vine si spune un defect/problema reala iOS este tratat ca inamicul public si este injosit imediat in n feluri cu toata ca aceasta lipsa/defect/problema este discutata chiar pe pagina celor dela apple. Am vazut intr-un post cum un fan apple facea utilizatorii android l.ba.. cu toate ca un utilizator android a atras atentia moderatorului asupra postului acesta a fost ignorat.Imi aduc aminte blamarea acestei bari de notificare din android pe care o avem acum si noi pe iPhone. Lucru cel mai grav in opinia mea cu toate ca este un site dedicat apple nu este un lucru rau sa mai ascultam/vedem si greselile si sa nu mai jicnim doar pentru faptul ca alte persoane au gusturi diferite, pana la urma pe site vor ramane doar oameni care doar aplauda apple chiar si atunci cind gresesc