Apple ar putea oferi dividende pentru investitori incepand de anul viitor

Apple Think Different

  Unul dintre subiectele tabu din perioada in care Steve Jobs a fost CEO al Apple este oferirea de dividende investitorilor companiei. Steve Jobs nu a fost de acord cu acest lucru si a ajutat Apple a adune nu mai putin de 80 de miliarde de dolari in bani cash si diverse investitii din intreaga lume, bani care sunt acum folositi pentru investitii strategice. Deocamdata totul se rezuma la un zvon insa cei de la Bloomberg sustin ca Apple ar putea oferi dividende propriilor investitori incepand cu prima jumatate a anului 2012, lucru complet neasteptat avand in vedere posibilele indicatii lasate de Steve Jobs inainte de a muri.

“We’re going to see a dividend announced for Apple at some point in the first half of 2012,” Ward, a money manager who helps oversee about $36.1 billion for Gamco Investors Inc., said in an interview today with “Street Smart” on Bloomberg Television. “That could easily be a 3 percent dividend-yielding stock or even higher.”

   Tim Cook a aratat in repetate randuri ca ideea oferirii de dividende ar putea fi aplicata in viitorul apropiat si sunt sigur ca investitorii companiei asteapta cu foarte mare interes un anunt oficial din partea conducerii companiei.