Prima Pagina Apple RIM ar putea licentia BlackBerry OS catre producatori terti

RIM ar putea licentia BlackBerry OS catre producatori terti

   De cateva luni de zile compania RIM se afla intr-o situatie extrem de delicata, foarte asemanatoare cu cea a companiei Nokia. Recent a fost luata decizia de a ii inlocui pe cei doi presedinti ai companiei si persoana care le va lua locul ar putea schimba complet strategia RIM. Conform unui analist american, RIM ar putea licentia sistemul de operare BlackBerry 10 catre producatori precum Samsung, HTC, LG, etc iar acest lucru ar putea schimba complet industria producatorilor de telefoane mobile atat pe termen scurt cat si pe termen lung.

We think some of this has already been started with RIM likely agreeing to license Blackberry 10 to Samsung, HTC, and possibly others. This would help create a critical mass for the ecosystem and maintain RIM’s monthly service revenue.

   BlackBerry OS este un sistem de operare foarte bun iar Samsung sau HTC ar putea beneficia din plin de o eventuala licentiere a sa deoarece ar putea produce smartphone-uri competitive la preturi bune. Pentru RIM o asemenea licentiere ar putea insemna renuntarea la securitatea care inca tine in viata compania deoarece Samsung sau HTC vor dori probabil sa schimbe cateva ceva prin sistemul de operare iar asta va afecta serios securitatea sa. Pentru Apple licentierea Blackberry OS nu este chiar atat de benefica deoarece ar aduce pe piata smartphone-uri noi care vor afecta cota de piata a iPhone-ului.

 • bully

  in calitate de posesor de BB de cca 6-7 ani incoace pot sa-mi dau cu parerea…cei de la RIM au mizat si in acest fel au pierdut pe segmentul business ( au trait cu senzatia ca oamenii de afaceri nu vor fi impresionati de iphone si telefoanele cu Android )…daca si-ar fi aliniat telefoanele si sistemul de operare la ce se intampla pe piata , ar fi fost si acum in top…pot certifica ca telefoanele Blackberry sunt absolut ok si pentru ei ar fi fost floare la ureche sa copieze iphone-ul insa o mandrie sau un anumit respect i-au impiedicat sa faca asta ( cei de la Samsung n-au avut problemele astea de moralitate si s-au dus inainte pe val )…

 • proof

  @bully,,,,pe criza nici RIM nu a stiut sa o lasa mai moale cu preturile,,,,sincer ,,,la ce preturi au ,,lumea a preferat altceva,,touch screen,,alea alea,,,,imi pare rau ,,cine nu se adapteaza pietei,,cerintelor o sa dispara,,,,nokia si (ericksson) in fata e sony sunt pe cale de a disparea

 • proof

  @bully,,uitasem Motorola,,vanduta la google,,,motorola printre primi in celulare,,RIM nu e diferit

 • Claudiu daniel

  Nu stiu nu mi se pare buna idee!!! daca intradevar or sa mai vanda dupa acea propile produse . Ori vand OS intr un mod mai putin sigur la terti iar propiile dispozitve sa le faca ca si pana acum cu nivelul de siguranta , ori nu stiu ce o sa fie…Sincer daca ar face o ajustare de preturi apoi sa faca cateva modificari la OS (dar cred ca in OS 7 sau facut multe imbunatatiri) App World sa creasca si sa fie mai actualizat si nu in ultimul rand o serie masiva de publicitate si oferte la tel cu abonament. Si am sta altfel de vorba dupa.