Apple – cea mai insemnata \”prezenta\” la CES 2012

Apple Think Different

   Apple a renuntat sa mai participe la CES acum multi ani de zile insa asta nu inseamna ca multe dintre produsele prezentate acolo nu au legatura cu tot ceea ce face sau urmeaza sa faca Apple. Anul trecut la CES 2011 au fost prezentate foarte multe accesorii pentru iDevice-uri iar asta spune multe despre impactul pe care il are compania chiar daca practic nu participa la eveniment. Anul acesta ma astept ca marii producatori de accesorii sa se “intreaca” in a ne aduce tot felul de dispozitive complementare pentru iDevice-urile noastre, dispozitive nu foarte ieftine insa probabil utile pentru unii dintre noi.

   Totusi nu ne rezumam doar la accesorii deoarece o buna parte dintre producatorii de terminale mobile isi gandesc produsele in functie de ceea ce are Apple acum pe piata dar si in functie de ceea ce va avea in viitor. Anul trecut au fost prezentate la CES 2011 foarte multe tablete cu sistem de operare Android OS intr-o tentativa de a convinge consumatorii sa uite de tableta iPad. Din pacate acest lucru nu s-a intamplat si probabil anul acesta nu va fi cu mult prea diferit. Desigur ca nu doar tablete noi au fost anuntate anul trecut ci si smartphone-uri care au afectat serios cota de piata a iPhone-urilor produse de Apple. Anul acesta primele smartphone-uri si tablete quad-core vor fi anuntate la CES 2012 si iPad 3/iPhone 4S e vor lupta cu ele in Q1/Q2 2012.

   In final ajungem la producatorii de laptop/ultrabook-uri care vor incerca sa aduca pe piata modele noi care sa convinga utilizatorii sa isi ia gandul de la MacBook Pro/Air. In ultimele luni Mac-urile au inregistrat vanzari foarte bune in timp ce piata PC-urilor a scazut constant si producatorii vor sa schimbe acest lucru. Foarte multe ultrabook-uri vor fi prezentate saptamana viitoare, toate se vor lupta cu MacBook Air insa nu se stie cate vor reusi sa “sparga piata” si sa fure din cota MacBook-urilor.

   In concluzie Apple nu va fi prezenta fizic la eveniment insa o buna parte dintre cei care vor fi vor incerca sa aduca pe piata dispozitive care sa faca uitate produsele Apple in 2012.

8 COMENTARII

  1. Apple nu cred ca detine nici macar 10% din piata IT&C la nivel modial. Nu stiu de ce pe unele site-uri e ridicat asa in slavi. Adevarat iPhone-ul si iPad-ul au fost niste produse revolutionare dar din punctul meu de vedere nu isi merita banii

  2. @totomess – credema, in materie de software sunt ani distanta de Android, iar de calitatea device-ului nu mai vb.

    O seara/dimineata buna