Apple pe locul 3 in topul producatorilor de PC-uri din SUA

   Anul 2011 a fost excelent din punct de vedere al vanzarilor pentru Apple deoarece atat iDevice-urile cat si Mac-urile au atras atentia consumatorilor din lumea intreaga si au generat incasari foarte mari pentru compania americana. In Q4 2011 Apple pare sa fi ocupat locul al treilea in topul vanzatorilor de PC-uri din SUA conform celor de la Gartner si IDC. Cele doua studii sustin ca Apple a vandut peste 2 milioane de Mac-uri in ultimul trimestru fiscal al anului trecut, doar jumatate fata de ce au vandut HP si Dell insa mai mult decat Toshiba, Acer, Asus sau altii.

    La nivel global Apple nu  o duce chiar atat de bine nereusind sa intre macar in top 5 cei mai mari vanzatori de PC-uri insa lucrurile merg bine si poate anul viitor compania va ocupa un loc mai bun. Pentru Apple Mac-urile sunt foarte importante insa iDevice-urile sunt cele care genereaza cei mai multi bani deci este normal ca acolo sa fie concentrata cea mai mare parte a atentiei companiei..

6 COMENTARII

  1. Andrei, depinde la ce ai nevoie de computerul ăla. E un motiv bun pentru care, în toată lumea, la multimedia – editare, productie audio / video – se folosesc Mac-uri.
    Pe lângă asta,in cadrul legal la ceea ce-am scris mai sus, dacă ești o persoană ce cumpără aplicațiile, ai să vezi că o aplicație ce face la fel de multe, poate mai bine (vezi Cubase 6 – PC si Logic 9 pe Mac), costă cam de 4-5 ori mai puțin pe Mac.
    La noi, din cauza situației financiare, nu e cultul achiziției de aplicații și n-o sa pretind că eu îmi cumpăr toate aplicațiile, dar, până la urmă, eu sunt doar un Mac-user din România – destul de irelevant pentru studiile făcute pe o piață reală, ca cea din USA.
    Mă bucur că tot mai mulți trec pe Mac (chiar și prin România), dar m-aș bucura mai tare dacă motivul ar fi altul decât vizibilitatea mărului când mergi la Mall să mănânci un pui-sishuan…

  2. Si componentele pc unde sunt in top? Majoritatea jucatorilor de jocuri video nu isi vor cumpara apple, isi vor cumpara componente. Iar in legatura cu editarea video/ foto, nvidia sau ati scot placile de top doar pt jocuri? Asa dpmdv acest top este doar pt laptop- uri si all in on pc.

  3. @Vasi Spre deosebire de Nokia, HP e prezent pe foarte multe piete, nu numai cea a PC-urilor; HP furnizeaza tehnologie pentru companii importante din atat de multe segmente de activitate incat nu am putea sa le enumeram pe degete – daca HP ar opri serviciile furnizate catre acele companii nu am mai putea face apeluri telefonice, nu am mai putea sa ne folosim cardurile pentru tranzactii, companiile aeriene nu ar mai putea functiona, and on and on ….deci comparatia cu Nokia nu este tocmai potrivita. Dar pe de alta parte se pare ca ar trebui sa vina cu o viziune noua daca ne referim la productia de PC-uri, Apple e pe val si cu siguranta cresterea se va accelera si la nivel global