Prima Pagina Apple MacBook Air-urile vor fi echipate in curand cu SSD-uri Samsung cu viteza...

MacBook Air-urile vor fi echipate in curand cu SSD-uri Samsung cu viteza aproape dubla

   La CES 2012 cei de la 9to5mac au avut ocazia de discuta cu unii reprezentanti ai companiei Samsung in legatura cu SSD-urile implementate de catre Apple in propriile MacBook Air-uri. In momentul de fata modelul de SSD din seria 470 a celor de la Samsung este prezent in MacBook Air-urile companiei Apple insa se pare ca acel model este vechi si compania asiatica nu il mai produce de ceva vreme. In schimb Samsung livreaza deja catre Apple SSD-uri din seria 830 care teoretic au viteze aproape duble fata de cele din generatia anterioara care exista in actualele MacBook Air-uri.

   Cei de la Samsung au confirmat pentru 9to5mac faptul ca SSD-urile din seria 830 sunt livirate inca de anul trecut catre Apple deci un MacBook Air cumparat acum ar putea avea un SSD cu performante mult mai bune decat cele ale unui Air cumparat in vara. Partea proasta este ca nu puteti sti ce SSD se ascunde intr-un MacBook Air pana cand il achizitionati daca aveti ocazia sa verificati ID-ul SSD-ului dintr-un Air pe care urmeaza sa il achizitionati atunci este bine sa stiti ca denumirea APPLE SSD SM128C este cea pentru seria 470 a SSD-urilor de la Samsung.

   Mai jos aveti un benchmark facut pentru seria 830 in stanga si 470 in dreapta si observati ca viteza este aproape dubla pentru noul model de SSD.

 • Vasi

  Ma bucur enorm ca se inteleg cele 2 companii… 😐

 • Totomess

  Daca tot folosesc aceleasi componente in produse , de ce nu si acelasi design 😉

 • Marian

  intrebare putin offtopic – cu ce soft s-a facut acest test care apare in poze ?
  multumesc

 • Alex

  sa inteleg exista si o diferenta de interfata de la sata2 la sata3, altfel nu s-ar putea atinge vitezele din poza …

 • Fador Calin

  Da da… Eu am MacBook Air de 13,3 inch si am SSD Toshiba… Care merge cu un pic peste 100mb/s… NASPA

 • Timisorean

  @Marian: Blackmagic Disk Speed Test

 • Fador Calin

  @Marian Disk Speed Test se gaseste in Mac App Store si e gratis…

 • tintin

  cred ca astea noi sunt pe link de 6 gb…. pe cand cele “vechi” sunt pe 3gb desi air-ul suporta 6gb… eu am din seria 470 (3gb) dar merge foarte bine….. incarca OS lion pana in 11 secunde de la zero… cred ca diferenta pt utilizator se va simti dar nu foarte mult … dar e bine ca se avanseaza 🙂

 • Ador gadgeturile astea.