Apple porneste programe de reciclare pentru propriile produse, ofera bani utilizatorilor in schmbul unui Mac/iDevice vechi

   Programul de reciclare a Mac/iDevice-urilor vechi pornit in SUA de catre Apple anul trecut a fost extins anul acesta in Germania, Marea Britanie si Franta Cele mai importante tari europene pentru Apple au disponibil un program de reciclare care permite posesorilor de Mac/iDevice-uri vechi sa mearga cu un produs vechi intr-un magazin Apple si sa il lase pentru reciclare in schimbul unei sume de bani. Dupa cum puteti vedea in imaginea de mai sus suma oferita de catre Apple pentru un iPhone 4 vechi nu este chiar atat de mare insa ea reprezinta in jur de 40% din pretul unui iPhone 4S de 16 GB dar nou.

With the Reuse and Recycling Programme, you could turn your old equipment into a brand-new Mac, iPod, iPhone or iPad.  Whether it’s an iPhone, iPad, Mac or PC computer, working or not, we’ll take it and determine if it qualifies for reuse and has a monetary value. If it does, the amount will be credited directly into your bank account. If it doesn’t, you can recycle it responsibly through one of our free recycling programs.

   Programul derulat de Apple este asemanator cu programele de tip buy-back derulate in Romania insa spre deosebire de cele ale operatorilor nostri, cel al companiei Apple le da oamenilor bani in locul gift card-urilor sau voucherelor. Programul va fi desigur extins si in alte tari in viitor si poate Romania va face parte din el pana la sfarsitul anului 2012.

5 COMENTARII

  1. As cumpara si eu un iphone 4 sau un macbook la asa pret. :). F bun programul dar cam putini bani. Eu cred ca produsele apple au cel mai bun pret sh. Adica nu-si pierde prea mult din valoare fata de alte marci.