Prima Pagina Apple Apple luata prin surprindere de incidentele de la Beijing

Apple luata prin surprindere de incidentele de la Beijing

    Vineri Apple a incercat sa lanseze iPhone 4S in China insa lansarea a fost intampinata de o hoarda de bisnitari care s-au luat la bataie in fata magazinului Apple, au inceput sa arunce cu oua in usa magazinului iar in final au fost linistiti de politia care a venit la locatie. Tot politia a luat decizia de a ii obliga pe cei de la Apple sa amane lansarea iPhone 4S, lucru care s-a si intamplat iar totul din cauza bisnitarilor care reprezentau o imensa problema pentru toata lumea. Politia a decis ca lansarea nu poate avea loc in conditii sigure si deocamdata nu se stie cand ea va fi reprogramata.

    Pe marginea incindentelor din China, Tim Cook a declarat ca a sa companie a fost luata prin surprindere de desfasurarea evenimentelor si ca pe viitor se vor lua masuri pentru sporirea sigurantei. Declaratia sa imi aduce aminte de cea a autoritatilor noastre care intotdeauna sunt luate prin surprindere de iarna  si in cazul Apple se aplica exact acelasi lucru. Cand iPhone 4S a fost lansat in Hong Kong au existat exact aceleasi probleme, politia fiind chemata atunci sa ii linisteasca pe aceiasi bisnitari care venisera cu chef de cearta in fata magazinului companiei. Avand in vedere acele incidente, Apple ar fi trebuit sa se astepte la ceva similar in Beijing si sa ia masuri de securitate mult mai drastice. Acest lucru nu s-a intamplat, iPhone 4S nu a fost lansat si mii/zeci de mii de oameni au ramas cu un gust amar.

   Apple are o foarte mare problema in acest bisnitari asiatici care din pacate nu se limiteaza la propria tara ci isi trimit oamenii in Europa sau chiar SUA la lansarea iDevice-urilor companiei din Cupertino. Eu unul nu cred ca Apple va rezolva problema bisnitarilor deoarece ei cumpara foarte multe dispozitive iar acest lucru ar putea afecta credibilitatea si imaginea companiei.

 • Fixer

  Cum pot bisnitarii chinezi sa cumpere sute de ideviceuri pe cand noi daca mergem la un apple store nu putem sa luam decat 2 bucati?

 • Simplu, se organizeaza in grupuri de cateva sute de persoane.

 • Defapt vina este doar si doar a celor de la Apple, daca ar avea destule device`uri sa acopere 3-4 zile de vanzari nu ar mai exista “bisnitari” sau cozi de sute de persoane, totusi asta se intampla din 2007 … nu era cazul sa aiba un STOC suficient in 2012 cand lanseaza un produs ?

 • Vladel

  Eu unul nu-i inteleg. Dc sa stai ca boul ore in fata unui magazin doar ca sa prinzi si tu un telefon, macar daca ar fi la reducere in ziua lansarii, as mai zice si eu ,dar asa? Dc nu astepti frumos o saptamana cand se mai linistesc apele. Astia sunt oamenii cu prea mult timp liber.

 • icetkk

  Pai da, Zaone, dar daca se organizeaza in grupuri de sute de persoane, care mai e smecheria? Adica ideea e sa iei cat mai multe ca sa faci bisnita ca sa scoti profit, dara daca nu iei tu toate telefoanele, ci 100 de persoane, unde mai e profitul? Nu cred ca aia stau la coada ore in sir degeaba.

 • Tigris Regalis

  Nu văd ce măsuri ar putea lua Apple pentru a potoli mase mari de oameni violenți – să-și organizeze unități paramilitare cu scuturi și bastoane care să se lanseze în lupte de stradă cu bișnițarii agresivi?! De câteva zile nu reușește Guvernul României să liniștească manifestațiile violente din ultimele zile din Capitală (și nici alte guverne n-au putut rezolva decât cu mari intervenții după mai multe zile de luptă manifestațiile violente – vezi Atena, Londra sau Paris). Ce ar putea face o companie privată? Într-o țară străină?

 • Tigris Regalis

  @oakyz: Ca să aibă stocuri destule cât să acopere cererea enormă, ar trebui să se apuce să producă cu jumătate de an înainte de lansare, iar atunci ar vinde device-uri care au stat deja luni de zile pe stoc, plus că depozitarea costă, mai ales dacă trebuie ținute secrete mari cantități de produse, iar atunci copiatorii asiatici vor avea destul timp să le spioneze și copieze și să vină ei primii cu un model copiat după stocurile încă nelansate ale Apple.

 • Pingback: "Armate" de bisnitari aduse cu autobuzele la lansarea iPhone 4S din China()