Apple luata prin surprindere de incidentele de la Beijing

    Vineri Apple a incercat sa lanseze iPhone 4S in China insa lansarea a fost intampinata de o hoarda de bisnitari care s-au luat la bataie in fata magazinului Apple, au inceput sa arunce cu oua in usa magazinului iar in final au fost linistiti de politia care a venit la locatie. Tot politia a luat decizia de a ii obliga pe cei de la Apple sa amane lansarea iPhone 4S, lucru care s-a si intamplat iar totul din cauza bisnitarilor care reprezentau o imensa problema pentru toata lumea. Politia a decis ca lansarea nu poate avea loc in conditii sigure si deocamdata nu se stie cand ea va fi reprogramata.

    Pe marginea incindentelor din China, Tim Cook a declarat ca a sa companie a fost luata prin surprindere de desfasurarea evenimentelor si ca pe viitor se vor lua masuri pentru sporirea sigurantei. Declaratia sa imi aduce aminte de cea a autoritatilor noastre care intotdeauna sunt luate prin surprindere de iarna  si in cazul Apple se aplica exact acelasi lucru. Cand iPhone 4S a fost lansat in Hong Kong au existat exact aceleasi probleme, politia fiind chemata atunci sa ii linisteasca pe aceiasi bisnitari care venisera cu chef de cearta in fata magazinului companiei. Avand in vedere acele incidente, Apple ar fi trebuit sa se astepte la ceva similar in Beijing si sa ia masuri de securitate mult mai drastice. Acest lucru nu s-a intamplat, iPhone 4S nu a fost lansat si mii/zeci de mii de oameni au ramas cu un gust amar.

   Apple are o foarte mare problema in acest bisnitari asiatici care din pacate nu se limiteaza la propria tara ci isi trimit oamenii in Europa sau chiar SUA la lansarea iDevice-urilor companiei din Cupertino. Eu unul nu cred ca Apple va rezolva problema bisnitarilor deoarece ei cumpara foarte multe dispozitive iar acest lucru ar putea afecta credibilitatea si imaginea companiei.