Prima Pagina Apple iTunes U iti aduce cursurile universitare direct pe tableta iPad

iTunes U iti aduce cursurile universitare direct pe tableta iPad

   In aceasta seara Apple a lansat o versiune pentru tableta iPad a aplicatiei iTunes U pe care foarte multe universitati din SUA o folosesc in mod regulat. In aceasta aplicatie universitatile au acum posibilitatea de a trimite cursurile studentilor prin simpla publicare a lor intr-o sectiune dedicata. Studentii cu tablete iPad si aplicatia iTunes U instalata au acces la ele oriunde si oricand, avand nevoie doar de o conexiune de internet pentru a le descarca si pentru a le citi pe propria tableta. Mai mult decat atat, profesorii pot publica teme si intrebari la care studentii pot raspunde, totul prin intermediul aplicatiei celor de la Apple.

 Partea proasta? Daca nu traiesti in SUA si nu inveti la una dintre cele 6 universitati care folosesc sistemul atunci nu poti folosi aplicatia. Sistemul celor de la Apple este grozav, el poate fi utilizat de catre orice universitate insa in lipsa unor institutii educationale interesate el va fi dat uitarii. Mi-as dori vad ceva in Romania insa cred ca vor trece inca 20 de ani si 10 guverne pana cand sistemul de invatamant de la noi va avea fondurile necesare pentru a fi la acelasi nivel tehnologic cu cel din alte tari europene sau chiar SUA.

 • villman89

  Poate peste 50 de ani cand vom schia pe iarba

 • In Apple Store am observat ca daca accesezi iBooks2 din Featured, te trimite la aplicatia iTunesU si viceversa…
  A mai patit cineva la fel?…. 🙂

 • Gabi

  in sua, dar nu numai, majoritatea universitatilor utilizeaza platforma blackboard, platforma utilizata si in Romania
  http://www.blackboard.com/Platforms/Mobile/Overview.aspx

 • iladi

  ce are guvernarea de-a face cu ubooks? sunt o gramada de universitati private care au bani cu gramada. chiar si alea de stat arunca cu banii pe tampenii. chestia cu tableta ar putea-o face oricand, doar vointa si interes sa fie.

 • dpetruneac

  Eu folosesc demult iTunes U. Decât sa merg la facultate si sa iau dictare la cursul profului mai bine stau acasă si vizualizez același curs predat la universități de top din US.
  E foarte practic chiar si pt studenții din România.

 • Blaine

  Cine vrea sa invete, invata oricum. Nu va mai lamentati atata!

 • Pingback: Apple publica un clip video al evenimentului media de astazi()

 • Florin-Robert Bontas

  Cum sa nu poti folosi aplicatia? eu deja am descarcat cursuri de la tot felul de universitati cu contul de romania gratuit. E super tare itunes U. Pe mine m-au interesat cursuri legate de mixing and mastering sound dar sunt cursuri in toate domeniile. Just try it