Apple intentioneaza sa produca noi modele de baterii pentru produse mai subtiri

   Un recent brevet de inventie inregistrat companiei Apple denota faptul ca inginerii din Cupertino lucreaza la noi modele de baterii mult mai subtiri special concepute pentru produse la fel de subtiri. Stim cu totii cata atentie a acordat Apple dezvoltarii unor dispozitive cat se poate de subtiri si se pare ca acum compania incepe sa devina din ce in ce mai ingenioasa cu design-ul lor. Bateriile actuale sunt patrate sau dreptunghiulare insa Apple a conceput un nou model de baterii triunghiulare, piramidale, in forma literei L, etc, toate permitand dezvoltarea unor produse mult mai subtiri.

Lithium-polymer batteries often include cells that are packaged in flexible pouches. Such pouches are typically lightweight and inexpensive to manufacture. Moreover, pouches may be tailored to various cell dimensions, allowing lithium-polymer batteries to be used in space-constrained portable electronic devices such as mobile phones, laptop computers, and/or digital cameras.

   Cei de la Apple au idei bune si totul se va vedea cand viitoarele generatii de iDevice-uri vor fi lansate pe piata insa pentru a trece de la un design la un produs finit trebuie sa asteptam destul de mult timp. Sper ca Apple sa gaseasca o metoda buna de a produce acest gen de baterii si sper ca viitoarele dispozitive sa fie din ce in ce mai subtiri.

Apple’s invention relates to a battery cell which includes a set of electrode sheets of different dimensions arranged in a stacked configuration to facilitate efficient use of space inside a portable electronic device. For example, the electrode sheets may be arranged in the stacked configuration to accommodate a shape of the portable electronic device. The stacked configuration may be based on a non-rectangular battery design such as a toroidal design, an L-shaped design, a triangular design, a pie-shaped design, a cone-shaped design, and/or a pyramidal design.