Apple si ecranul IGZO care ar putea fi implementat in iPad 3

   Intr-un articol recent, cei de la cNET prezinta Apple ca una dintre companiile care stabilesc trend-uri si standarde in industrie si tot ceea ce spun ei este adevarat. Drept exemple ei dau Gorilla Glass care a devenit importanta dupa ce a fost implementata in iPh0ne-uri, ecranele IPS care dupa ce au ajuns in produse Apple au devenit interesante si desigur Retina Display-ul care a atras atentia tuturor marilor producatori de gadget-uri. Ei bine cei de la cNET cred ca iPad 3 ar putea aduce o noua revolutie in domeniul ecranelor si vorbim despre ecranele IGZO produse de Sharp.

… the probable adoption by Apple of Sharp’s IGZO (indium gallium zinc oxide) technology in its future iPads. “For Sharp, IGZO is a big deal,” said Shim, in a phone interview this week. Why? If Sharp can make those displays in commercial volumes for Apple, IGZO may become an industry standard for the next-generation of displays, not to mention a licensing bonanza for Sharp, according to Shim. IGZO’s potential benefits include improved brightness at lower power consumption for very-high-resolution displays, according to Shim. That would, of course, include the rumored 2,048-by-1,536-pixel screen on the iPad 3.

  Apple a investit foarte multi bani in Sharp si se pare ca acele sume au avut rolul de a ajuta Sharp in pregatirea ecranelor facute folosind tenologia IGZO(indium gallium zinc oxide). Aceste ecrane ofera luminozitate mai buna si consum mai mic de energie desi sunt capabile sa afiseze imagini la rezolutii foarte mari, deci ele reprezinta tot ceea ce Apple ar avea nevoie pentru iPad 3. Se zvoneste ca iPad 3 ar putea veni cu Retina Display si aceste ecrane IGZO ar putea fi raspunsul la problema pe care Apple o avea in dezvoltarea noii tablete.

  Daca Apple va alege sa mearga pe mana celor de la Sharp vom afla abia prin luna martie cand tableta iPad 3 ar urma sa fie prezentata.

29 COMENTARII

  1. Ori retina ori izgo,asta cu ipad 3 e asa un fel de ”stire” se doreste ipad cu retina,dar si acolo sunt slabe sanse,dar cu izgo asa…..
    Apropo ce iphone are gorilla glass display?

  2. In stire se specifica ca gorilla glass a devenit importanta dupa ce a fost implementata in ideviceuri,in ce ideviceuri e implementata gorilla glass asta?

  3. iPhone 4 and iPhone 4s au Gorilla Glass, se stir de mult. Problems este ca iphonurile chair daca au GC se zgarie pt ca au acel strat oleofobic (defapt ăla se strica nu sticla de sub el) 🙂

  4. @4motion. Nu mai insista. Daca JB a spus in cartea sa dupa ce a murit ca are, are. :). Iphone 4 -ul meu a avut folie si tot e facut praf. Si pe fata si pe spate. Eu zic ca nu are gorilla glass si nu sunt singurul. Si inca ceva, tehnologia IPS a inventat-o apple? Retina este aportul apple si chiar e ceva extraordinar.

  5. Pai nu are nici un gorilla glass,toata lumea a confirmat acest lucru,dar nu stiu de ce se tot vrea a spune ca are,nu are frate…

  6. toate siteurile posbile,care au avut testat si retestat iphoneurile,dar tie cine ti-a spus ca are,da-mi si mie un link in care se confirma ca iphoneurile au gorilla glass te rog.

  7. @4motion: How about presedintele Corning care a recunoscut ca Steve Jobs l-a convins sa produca la scara larga Gorilla Glass. Ia zi-mi cum au testat baietii aia de la review-uri treaba asta cu Gorilla Glass?

  8. Ati deviat de la subiect… Are maimuta glass si gata.
    Sunt curios cum o arata ipad 3 cu maimuta glass si cu ecranu ala cu nume de medicament

  9. Daca ati vazut la tv reclamele alea de 2 lei de la samsung unde specifica ecranul gorilla glass , asta nu inseamna ca daca iphone nu a specificat asta nu are ! Pentru ei nu denumirea unui geam este important ci ceea ce poate face telefonul …. samsungurile alea doar gorilla glass ce e de ele ca rest sunt plastic ieftin !

  10. Plastic ieftin? Pei iphone4 nu are plastic? Sau asta e din cel mai scump plastic.? :). Sau iphone 3 nu avea… ? Problema e ca apple nu scrie negru pe alb ca foloseste gorilla glass, ci doar presupune lumea ca ar folosi. Si inca ceva, nu ma deranja daca folosesea sau nu, doar ca se zgarie usor.

  11. Da zaone Steve Jobs l-a convins sa produca,asta nu inseamna neeaparat ca are iphoneul,sincer am intrat pe o gramada de siteuri,am citit zeci de forumuri,nu are,nici la specificatii nu zice de gorilla glass.
    Daca era gorila din ala nu se zgaria atat de usor,sunt zeci de teste in care il testeaza cu alte deviceuri care intradevar au asa ceva si iphoneul se zgarie si se sparge foarte usor fata de Gorila Glass,in consecinta…

  12. Gorila glass nu e un miracol e doar o sticla mai rezistenta zice corning de 10 ori. Deci se sparge si se zgarie pana la urma. Eu cred ca ip 4 si 4s are desi nu specifica, strategie de tip apple.

  13. Florine , sti de ce mi-am adus aminte acum? era o poza mai demult tot aici pe site unde facea diferenta cum aratau telefoanele samsung si cum arata iphonul in 2007 🙂 Samsung dabea asteapta sa scoata ceva iphonul sa mai aibe si ei de unde copia ceva …a stai a fost lansat ibook2 sa vedem cat dureaza pana se copiaza si asta in android market :)) …

  14. Pt cine nu intelege ce inseamna gorilla glass …explicatie : este o sticla intarita rezistenta la socuri si la indoire cam atat. Nu la zgarieturi sau la alte tipuri de abuzuri. Nu este securit pt ca nu se face praf cand scapi tel pe jos ..se sparge in aschii ca o sticla normala dar e mult mai rezistenta si fata de plastic nu se zarie la fel de usor .

  15. Degeaba scrie ca are gorilla glass,ca nu se comporta ca atare si stiu asta cel mai bine,am cumparat doua iphone-uri 4 anul trecut in vara,pe unul am pus folie fata-spate din prima zi si pe celalalt nu si credeti?ala care nu are folie,este foarte zgariat…ori este de calitate foarte proasta…ori tind sa cred ca doar un geam….se ceva apropiat…stiu pe un prieten care are doua samsung galaxy…si nu va zic in conditii tine telefoanele…lucreaza pe santiere…si da,au si alea zgaraieturi,dar nu asa evidente si vizibile ca cele de pe iphone.nu-mi aduc aminte pe unde am vazut,un test de rezistenta,de la aceeasi distanta,aproximativ 1,5 metri,au dat drumul unui iphone4 si unui samsung galaxy s2,la iphone 4 s-a crapat display-ul,iar galaxy nu a avut absolut nimic,nici macar capacul de la baterie nu a sarit,am ramas mirat,ma asteptam ca galaxy sa se faca praf la cat de subtire e,iar capacul de la baterie e aproape cat un carton de gros.deci eu totusi nu cred ca ipone4 are gorilla glass sau daca are…este foarte prost facuta,am vazut tot pe un site,cum se testeaza gorilla glass…si am ramas umit…ar trebui sa reziste la lovituri si zgaraturi serioase.

  16. Claudiu , am vazut si eu testul ala si nu este corect deoarece iphonul este sa zic asa sticla si otel iar celalalt sticla si plastic … era logic sa se sparga …acum nu ne luam iphone sa dam cu ele pe jos sau sa le scapam aiurea.Oricum eu nu am luat iphonul pentru rezistenta sau hardware sau disign sa fie clara treaba ci pentru soft pt ios 🙂 cred ca sunt multi de acord cu mine la asta.

  17. Sunt perfect de acord cu tine Marius,mai ales ca am fost posesor de Samsung,n-as mai reveni inapoi…pentru moment…dar cred ca daca ar fi cumva posibil…Samsung sa aiba IOS :D….altfel statea treaba…dar cum asta nu se va intampla niciodata,deocamdata sunt fericit cu al meu iPhone,cu gorilla glass sau fara,asa cum ai spus si tu,nu l-am luat pentru asta,sau sa vad ce se intampla daca dau cu el de pamant :)))

  18. Problema e,daca pot sa ii spun asa,ca ma tenteaza foarte tare stirile legate de iPad3 si cand ma gandesc ca noul display se anunta a fi unul cu rezolutie foarte mare,ma pune rau pe ganduri si incep sa ma gandesc serios sa-mi vand iPad-ul 2,pentru a strange din timp banii pentru iPad3 si cand imi aduc ca nu eram asa de impresionat de idevice-uri acum 2 ani,acum cred ca mi-as lua fara sa stau pe ganduri,chiar si televizor,daca vor fi adevarate zvonurile.

  19. Dar si pe mine ma bate gandul cu ipad 3-ul cand am auzit ca vor sa puna retina display … si mai ales ce carti au aparut acum cu nou ibooks2 …ma bate gandul si ma bate rau de tot :))) deocamdata detin un iphone 4 si un ipod a 4-a generatie parca si sunt extrem de multumit de calitate in primul rand si stabilitate 😀 si na ..visez si eu la un iMac sau un macbook air :))

  20. eheee….de cand visez si eu la un macbook air,dar eu cel putin recunosc,l-as lua degeaba,am laptop de la servici,am tableta,ce fac astea,fac si cu macbook air,numai ca platesc in plus pentru design,stabilitate si marul ala aprins…si deocamdata nu merita,din punctul meu de vedere.