Apple incearca sa redeschida un proces impotriva HTC in SUA

  Acum cateva luni de zile Apple a obtinut o victorie impotriva celor de la HTC intr-un proces in care compania taiwaneza era acuzata de incalcarea unor brevete de inventie detinute de Apple. Cei de la HTC erau atunci amenintati cu interzicerea comercializarii propriilor produse incepand cu luna aprilie a acestui an daca nu modifica unele elemente ale UI-ului propriilor dispozitive. HTC a rezolvat intre timp problemele insa cei de la Apple nu se lasa chiar atat de usor si incearca sa convinga instanta care le-a dat castig de cauza sa isi revizuiasca decizia de a nu lua in considerare un brevet de inventie invocat deja in disputa cu HTC.

  Vorbim despre un brevet de inventie pentru un sistem numit realtime application programming interface(realtime API) pe care Apple sustine ca intreaga platforma Android il incalca. Apple sustine ca Andy Rubin(“parintele” Android) a lucrat la Apple in perioada in care tehnologia acelui brevet de inventie a fost dezvoltata si ca el a lucrat chiar sub conducerea inginerilor implicati in acel proiect. Apple sustine ca Andy Rubin si-a folosit cunostintele in legatura cu acel proiect pentru a implementa acel sistem in Android OS iar prin apelul formulat impotriva HTC Apple “testeaza apele” pentru a vedea daca o instanta ar fi dispusa sa interzica vanzarile unui produs cu Android OS in baza sa.

  Eu unul nu stiu cat succes va avea Apple cu asemenea actiuni insa mai multe vom afla in lunile urmatoare.

1 COMENTARIU

  1. Cand vine vorba de incalcat brevete Android it’s all iOS, dar cand e vorba de dat cu pamant pe el e numa un frame si va suferi de lag in permanenta, daca Apple ar fi o persoana la orice caracterizare buna sau rea s-ar adauga ipocrizia, din pacate Apple “sunt mai multi”.