Tableta iPad cauzeaza probleme de sanatate pentru utilizatori

  Harvard este una dintre cele mai prestigioase universitati din lume si un studiu recent facut de cercetatorii scolii de sanatate publica din cadrul universitatii a demonstrat ca tableta iPad< si alte tablete asemanatoare, genereaza probleme de sanatate pentru utilizatori. Vorbim despre probleme cu gatul si spatele, probleme pe care utilizatorii le intampina dupa utilizarea indelungata a unei asemenea tablete. Modul in care utilizatorii folosesc tableta in cea mai mare parte a timpului genereaza asemenea probleme si cred ca nu era nevoie de un studiu facut de Harvard pentru a dovedi acest lucru.

A study by researchers at Harvard’s School of Public Health found that millions of iPad and tablet users are at risk of shoulder and neck pain because of the way they use the high-tech devices. “The problem is getting stuck in these awkward postures for a long period of time,” study leader Jack Dennerlein of Harvard told the Daily News. Tablet junkies holding the gadgets in their laps or at low angles put pressure on joints by continuously gazing downward, researchers said.

   Orice fel de dispozitive electronice de acest gen cauzeaza probleme asemanatoare pentru ca utilizatorii nu stau in pozitii corecte in cea mai mare parte a timpului si in cazul unei utilizari indelungate veti intampina diverse probleme de sanatate. In concluzie, utilizati-va tableta intr-un mod cat mai corect.

10 COMENTARII

  1. @zaone, pe aceeasi idee putem spune ca si statul pe buda poate cauza probleme … ah nu, stai, Harvard nu crede ca statul cu nasu`l intr`o carte sau scrierea dupa dictare te pun in aceeasi pozitie incomoda ?

    Cred ca o sa murim din cu totul alte cauze cu mult inainte de a avea probleme cu pozitia in care ne folosim de un device, iar in articolul respectiv nu scrie probleme de sanatate ci DURERI, lucru care mi se pare normal daca stai perioade indelungate in pozitii incomode si fara sa te misti, dar sincer am rezerve ca cineva poate sta 10 ore cu iPad`ul pe genuchi fara sa se miste.

  2. Sa inteleg ca durerea respectiva nu are legatura cu sanatatea ta? Durerile alea apar dupa perioade lungi si nu dispar prea usor, afecteaza coloana, etc. Si nu, statul pe buda nu echivaleaza cu utilizarea unei tablete cocosat timp de 2/3/4 ore. Acum depinde cat stai tu pe buda.

  3. Si scoala creaza probleme de sanatate… porti o geanta grea pe spate care iti face dureri la colana, stai incomod in bancheta si scrii cam in acelasi pozitie cum utilizezi un iPad…. si in birouri sau in alte locuri unde cineva trebuie sa scrie sau sa citeasca de pe scaun cam acelasi probleme intampina….

  4. Oakyz are dreptate, utilizam tableta ca pe o carte, eu citesc majoritatea cursurilor de pe ea, iar durerile de gat sau spate sunt aceleasi ca pe vremea cand citeam carti sau foi xeroxate. Important e pozitia in care folosesti o tableta, carte, etc. Partea cu buda… Nu ma bag.

  5. Ipad este poate cel mai practic,mobil,ergonomic si usor de manevrat produs… poate fi folosit in sute de pozitii si configuratii chiar si pentru sedintele indelungate de yoga …..

  6. Cand am cumparat primul Macbook nou am primit un manual pentru el …acolo explica intrun capitol cum sa stai corect in sa folosesti corect tastatura….Apple a avut mereu atenție la acest aspect ergonomia

    Numai ca nu prea citește nimeni acele frumoase manuale

  7. si la sony vaio e la fel …..pozitia corecta in fata calculatorului….tot aici balansez ,tableta ipad sau un letopiset vaio… la acelas pret, un model profesional mai vechi …..

  8. @Max iti dai seama ca, comparatia cu buda a fost doar de dragul discutiei, ideea era ca pozitia determina probleme si dureri si nu poate fi legata nici pe departe de folosirea iPad ci de cat de ambitios este cel care foloeste tableta sa stea in pozitii incomode. Aceeasi parerea o am si despre cei de la Harvard care aveau nevoie de un “studiu” pentru a ajunge la concluzia ca o pozitie incomoda duce la dureri, fie ca e vorba de un iPad sau ca citesti o carte…

  9. orice postura neadecvata pe termen lung poate afecta coloana vertebrala,care la randul ei se traduce prin diferite diagnostice si intradevar si iPad-ul poate fi unul dintre obiectele care ne poate pune in posturi incorecte,omul e singurul vertebrat care din caza mersului biped are probleme de”oase”,pt ca inca nu s-a adapta la aceasta pozitie,mai aratati-mi un vertebrat care are probleme de “oase” din cauza posturii,deplasarii etc…nu exista

  10. si prin urmare ipad-ul va fi scos din harvard…pur marketing
    La fel ca in california cu siri-ul, care nu poate fi folosit in masina