iTV-ul companiei Apple in teste la operatorii de telefonie mobila din Canada, este controlat prin comenzi vocale si gesturi

  Astazi The Globe and Mail, cel mai renumit ziar canadian, a publicat un articol in care sustine ca operatorii de telefonie mobila Bell si Rogers ar testa in momentul de fata noul televizor, iTV, al companiei Apple. Se pare ca Apple ar fi interesata sa incheie parteneriate cu cei doi operatori de telefonie mobila pentru a oferi canadienilor acces la show-uri tv, seriale, filme, etc, direct prin noul iTV. Conform aceleiasi publicatii televizorul ar fi controlat prin intermediul comenzilor vocale, o functie cunoscuta sub denumirea de Siri in iPhone 4S, insa utilizatorii pot folosi chiar si gesturi pentru a naviga pe internet sau a interactiona cu noul televizor.

Rogers Communications Inc. and BCE Inc. are in talks with Apple Inc. to become Canadian launch partners for its much-hyped Apple iTV, a product that has the potential to revolutionize TV viewing by turning conventional televisions into gigantic iPads. “They’re not closed to doing it with one [company] or doing it with two. They’re looking for a partner. They’re looking for someone with wireless and broadband capabilities.”  The product reportedly integrates Siri, Apple’s voice-recognition software that acts as a personal assistant on the latest iPhone, into television sets to help viewers make programming choices. Viewers can then control the TV by voice or hand gestures, all from the comfort of a couch. An on-screen keyboard, meanwhile, can also be activated in a similar manner, allowing viewers to surf the web, conduct video chats and use social media sites such as Twitter and Facebook – all without any physical interface.

  iTV-ul va contine si toate functiile pe care Apple TV-ul le ofera deja, adica va permite utilizatorilor sa foloseasca YouTube, va permite vizualizarea de seriale sau filme din iTunes insa va oferi suport pentru Twitter, Facebook, va permite realizarea de apeluri FaceTime, va permite navigarea pe web prin gesturi plus multe altele. Descrierea publicatiei canadiene este intr-o oarecare masura similara cu informatiile oferite de Best Buy intr-un sondaj de opinie trimis propriilor clienti deci este destul de clar ca iTV-ul este real, este testat de Apple si probabil tot ce v-am spus ieri in legatura cu el ar fi adevarat.

  Problema este ca pentru a utiliza televizorul la adevarata sa valoare va fi nevoie de o conexiune de internet si de acces total la iTunes altfel intreaga experienta va fi foarte limitata. La final va las cu un preview al ceea ce ar putea fi noul iTV.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1xThJXngfq8[/youtube]

11 COMENTARII

  1. si inca o data produsele premium al celor de la apple vor fi peste samsung, sa speram ca nu va dezamagi nici cu ios-ul ce probabil o sa fie implementat pe el.

  2. Eu nu cred ca va fi foarte vanduta iTV-ul acesta, pentru ca putem astepta un pret de minimum 2.000 de Euro, deci oricum, deja la 2.000-3.000 Ron cumperi un televizor foarte bun, de ex Sony Bravia Full HD LED si iti cumperi un Apple TV cu 500-600 Ron si ai cam acelasi ca si cum ai cumpara smart tv sau la 4.000-5.000 SmartTv de la Samsung ( ma refer la actualele de pe piata, nu la acesta din video, acesta inca nu se stie pretul )

  3. Soulyd uitate la preview-ul postat. Adica numai ai telecomanda ci folosesti comenzi vocale, gesturi si probabil iti conectezi iphoneul 4s si face siri pt tine 🙂