Prima Pagina Apple Motorola a cerut peste 1 miliard de dolari pentru licentierea unor tehnologii...

Motorola a cerut peste 1 miliard de dolari pentru licentierea unor tehnologii FRAND utilizate in iDevice-uri

  Saptamana trecuta compania Motorola a reusit pentru prima oara in istorie sa blocheze vanzarile unor iDevice-uri in Germania. Apple a obtinut o suspendare a acelei interdictii la doar cateva ore dupa ce aceasta a fost impusa insa dupa aceea au iesit la iveala informatii in legatura cu propunerile de licentiere facute de Motorola. V-am spus sambata ca Motorola ar fi cerut 2.25% din banii incasati de Apple din vanzarea iDevice-urilor sale si acum aflam ca aceasta suma ar reprezenta peste 1 miliard de dolari pe care Motorola ii cere de la Apple.

The Wall Street Journal confirmed the number, which would represent over $1 billion in iPhone sales during 2011. The proof comes from a letter dated Oct.17 and filed with a California court, although it does not list specific devices that would be affected. WSJ reported lawyers see the high royalty request as a way to “force a settlement or disrupt business,”.

  Se pare ca aceasta cerere facuta de Motorola ar avea rolul de a ii obliga pe cei de la Apple sa accepte termenii ori sa fie pusi in situatia de a nu mai vine anumite iDevice-uri. Din pacate pentru Motorola, brevetele FRAND trebuie licentiate in termeni corecti egali si non-discriminatorii deci tactica lor s-ar putea sa nu le aduca vreo victorie pe termen lung. Apple incearca acum sa dovedeasca faptul ca Motorola nu a dorit sa licentieze tehnologiile FRAND conform regulilor europene si daca va reusi sa dovedeasca acest lucru atunci procentul de 2.25% cerut de Motorola va deveni cu siguranta mult mai mic.

 • Mankid40

  Uite asa pitipoancele de la motorola isi iau lui-vitoane, gooci si sanele. :))

 • globuz

  aha, nici cand cei de la apple sunt dovediti copiatori, tot astia de la moto sunt vinovati

  interesant punct de vedere ….

 • @globuz: Samsung copiaza design-uri si chestii, aia sunt copiatori. Apple a imeplementat niste tehnologii FRAND pe care a vrut sa le licentieze dar Motorola a cerut prea mult. Simplu. Stiu ca esti fan Samsung si Android, multumim.

 • Popa Vasile

  Da Motorola mai există??? Ce fac…stații radio???

 • williamxd

  am vazut pe taxiuri si parca la pompieri statii radio motorola ;))

 • Anonymous

  Zaone Lol nu contează designul telefonului ci cei in interiorul lui.. Toate laptop-urile au aceiași forma si nimeni nu acuza pe nimeni așa că dacă forma telefonului seamănă cu iphone nu înseamnă că au copiat..

 • globuz

  @Zaone: imi plac foarte mult produsele Apple, dar, sa fim realisti cand aruncam cu piatra cine pe cine copiaza. no offence :).

  ce zici e mai bine sa copiezi forma si nu fondul sau invers ?

 • @globuz: Cred ca as vorbi degeaba daca as contina sa iti dau raspunsuri. Si prin asta vreau sa intelegi ca eu am vorbit de ceva si tu de altceva. Brevetele FRAND sunt brevete ESENTIALE pentru industrie asa ca mergi cu copiatul la Samsung. Stiu ca e greu sa vezi ca Apple in fond nu a copiat ci a folosit un brevet ESENTIAL si stiu ca o sa mergi cu teoria ta despre copiat pana in panzele albe. Stiu, long live Samsung, long live China. Acolo trebuie ACTA si SOPA.
  @Anonymous: Daca un producator de laptop-uri are un brevet de inventie pentru un design si nu il apara asta e problema lui. Daca il apara si tu nu stii ca face asta atunci asta e problema ta. Daca tu nu ai vazut procese intre producatorii de laptop-uri asta nu inseamna ca ei nu au ajuns la anumite intelegeri privind design-ul 😉

 • globuz

  @zaone: sa stii ca nu trebuie sa fii asa abraziv in exprimare, oricum fyi nu detin nici un telefon Samsung.