Video: Samsung prezinta televizorul \”destept\” controlat prin comenzi vocale si gesturi, pe unii ii dezamageste

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1xThJXngfq8[/youtube]

  La CES 2012 au aparut multe televizoare inteligente care au incercat sa aduca utilizatorilor tot ceea ce Steve Jobs spunea ca va revolutiona aceasta industrie: comenzile vocale. Samsung este unul dintre cei mai importanti producatori de televizoare si in clipul video de mai sus avem prezentat televizorul sau destept. Acest televizor este echipat cu un procesor dual-core care ruleaza software-ul in baza caruia sunt recunoscute comenzile vocale si gesturile interpretate de senzorul plasat, probabil, in partea de sus a televizorului. Comenzi simple precum: turn on/off, volume up/down, channel up/down controleaza televizorul deci practic vorbim despre ceva teoretic simplu de utilizat.

   Un editor al Gizmodo a testat televizorul si a ramas dezamagit din cauza modului in care Samsung a gandit interfata si comenzile dar si din cauza timpilor lenti de procesare a comenzilor. Se pare ca televizorul nu este capabil sa inteleaga cuvintele la fel de bine ca, Siri de exemplu, si reactioneaza foarte lent atunci cand recunoaste ceea ce spune utilizatorul. Mai mult decat atat, cei de la Gizmodo sustin ca interfata nu este chiar atat de intuitiva si comenzile care trebuie rostite par a fi copilaresti avand in vedere ca discutam despre un televizor destept.

   Priviti bine produsul de mai sus pentru ca daca Apple va lansa un televizor el va functiona intr-un mod similar insa probabil mult mai bine.