Un bug al iOS 5 iti permite sa faci apeluri voce si sa trimiti email-uri de pe un iPhone blocat cu un cod de siguranta(video)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Vhy9_bYVIwk[/youtube]

  Desi Apple se lauda ca al sau iOS 5 este foarte bine protejat de un sistem de securitate avansat, o echipa de hackeri a reusit sa descopere ca oricine poate initia apeluri de pe un iPhone blocat cu un cod de siguranta, fara a sti codul desigur. Totul are la baza ideea ca pe iPhone trebuie sa fie un apel nepreluat in LockScreen si dispozitivul trebuie sa fie intr-o zona cu acoperire slaba sau ca hackerul se joaca cu o cartela pana reuseste sa convinga iPhone-ul sa ii ofere acces la aplicatia Phone. Dupa ce persoana obtine acces la aplicatia Phone ea poate suna pe oricine fara probleme, poate vedea toate contactele din iPhone si poat etrimite email-uri.

Get around a passcode locked iPhone, gain access to the owner’s contact list, make calls and send emails to anyone. In this video we discuss a major iOS 5 security flaw discoverd by (Safwan Saba) that allows you to go to someone’s contacts list to make phone calls, text messages, and emails even if the person has a passcode on their phone. This works for all iPhones.

  Bugul este unul pe care multi nu il vor intalni chiar atat de des pentru ca, dupa cum vedeti si in clipul de mai sus, nici persoana care l-a descoperit nu l-a putut reproduce chiar atat de usor. Din pacate Apple nu s-a asigurat ca acel Passcode setat de utilizatori ofera siguranta necesara atunci cand terminalul este blocat si asta am vazut deja aici si aici. Bugul se regaseste in toate iPhone-urile care ruleaza iOS 5. Cel mai important de retinut la acest bug este faptul ca el afecteaza terminalele cu sau fara jailbreak deci nu aveti cum sa il blocati.