Tutorial: Transfera pozele din Photostream in Mac

  In iOS 5 Apple a implementat pentru prima oara functia PhotoStream care permite posesorilor de iDevice-uri sa transfere pozele facute pe propriul dispozitiv pe orice Mac sau iDevice fara prea mult efort. Daca in iDevice-uri pozele apar in Camera Roll, in Mac-uri trebuie sa folosim aplicatia iPhoto pentru a vedea pozele din Photostream. Cum nu toata lumea este multumita de aplicatia iPhoto, a aparut acum o metoda prin care toate pozele facute in PhotoStream pot fi copiate automat intr-un anumit folder din Mac OS X Lion. Aceste poze sunt oricum sincronizate cu Mac-ul vostru daca va autentificati la iCloud de pe el si aveti iPhoto instalata insa acel folder este ascuns in fisierele de sistem ale Mac OS X.

  Pentru inceput asigurati-va ca v-ati autentificat la iCloud in System Preferences apoi mergeti in Applications>Utilities si deschideti AppleScript Editor undeti veti introduce textul de mai jos :

tell application "Finder"
set this_folder to "Macintosh HD:Users:duittenb:Library:Application
Support:iLifeAssetManagement:assets" as alias
set target_folder to "Macintosh HD:Users:user:Pictures:MyStream" as alias
try duplicate (every file of the entire contents of this_folder whose name contains "IMG") to the target_folder with replacing
end try
end tell

  Dupa ce ati copiat textul in AppleScript Editor modificat linia set target_folder cu locatia folderului in care doriti sa fie copiate pozele si apsati Run. Totul functioneaza doar daca aveti aplicatia iPhoto instalata in Mac-ul vostru.