Prima Pagina Apple Topurile aplicatiilor gratuite si platite au fost fraudate pentru mai bine de...

Topurile aplicatiilor gratuite si platite au fost fraudate pentru mai bine de un an de zile

  Saptamana trecuta v-am spus ca topurile aplicatiilor gratuite si platite din App Store au fost fraudate folosind “ferme” de roboti virtuali. Marii dezvoltatori de aplicatii pentru iOS au platit zeci de mii de dolari catre diverse companii ca promiteau sa aduca aplicatiile in primele locuri in topurile celor mai descarcate aplicatii gratuite sau a celor mai achizitionate aplicatii. Se pare ca intregul sistem functioneaza pentru mai bine de un an de zile si foarte multi dezvoltatori de aplicatii l-au utilizat pentru a isi aduce titlurile in atentia utilizatorilor.

It’s remarkable how widely-known the phenomenon of fraudulent download bots was throughout the iOS developer community. Essentially, bots or automated programs have been used for well over a year to download apps until they reach the top of the charts where they can be seen by real users.

Most every large player knew about them, but I could never definitively prove their existence because most developers clammed up or said they would never touch the stuff. In the interest of self-preservation, many suspected bot marketing companies also never responded to any of my inquiries over the last several months.

  Pentru a utiliza un asemenea serviciu o companie trebuia sa plateasca intre 5 – 15.000 $, o suma foarte mare dar care le garanta o pozitie in top. Din pacate acest sistem nu atragea utilizatori noi pentru ca aplicatiile nu erau deschise in urma celor cateva zeci de mii de descarcari asa ca majoritatea celor care au folosit sistemul o perioada l-au abandonat. Apple se pare ca ar fi stiut de fenomen si a schimbat regulile prin care aplicatiile ajung in topuri deoarece de cateva luni de zile simpla descarcare a unei aplicatii nu garanteaza ajungerea in top. Apple a inclus si obligativitatea rularii aplicatiei pe un iDevice insa se pare ca s-au gasit metode de a eluda aceste restrictii.

  Va reamintesc faptul ca in momentul de fata topurile aplicatiilor gratuite si platite nu reprezinta realitatea si sunt manipulate de diverse companii care vor sa isi promoveze aplicatii care in mod normal nu ar atrage atentia cuiva.

   Unde este adevara problema? La Apple desigur dar despre asta voi discuta intr-un articol viitor.

 • Florin-Robert Bontas

  apple ar putea implementa un tip de cod captcha care sa nu mai lase scripturile sa cumpere aplicatii automat si care sa necesite o persoana care sa faca asta. Cred ca ar fi o idee care ar mai descuraja astfel de practici neloiale.

 • Nu cred ca ar placea cuiva sa bage un captcha de fiecare cand incearca sa cumpere o aplictie

 • vlad

  Exista site-uri care iti decodeaza captcha (da , au un chinez in spate care sta si baga captcha-urile) pentru 2-3 centi/captcha , deci costa 200-300 de dolari 10.000 de descarcari 🙂 de unde rezulta ca este o solutie usor de combatut si in plus enervanta pentru utilizatorii legitimi

 • Rely

  eu tot nu inteleg sitemul acesta exista un user o parola in spatele lui exista un card de credit care are un nume real, intradevar in unele tari iti poti face cont fara card (ro de ex) dar in altele nu te lasa

 • Poti face oriunde cont fara card.. Exista tatea metode de a fura datele de la utilizatori, sa mai spun de furtul AppleID-urilor?

 • Pingback: O companie de advertising isi asuma fara drept identitatea companiei Apple, cere utilizatorilor sa descarce o anumita aplicatie din App Store | iDevice.ro()