O companie de advertising isi asuma fara drept identitatea companiei Apple, cere utilizatorilor sa descarce o anumita aplicatie din App Store

  Dupa problemele cu “fermele” de roboti virtuali, acum App Store-ul este tinta unei inselatorii care are in centru o aplicatie nu chiar atat de populara numita The Tribez HD. Se pare ca dezvoltatorul unei aplicatii a contractat o companie de advertising pentru a isi promova aplicatia in App Store si aceasta trimite email-uri catre utilizatori dandu-se drept reprezentanti ai Apple si recomandand oamenilor sa descarce acea aplicatie. Email-urile par a fi trimise de la adresa no_reply@apple.com si desi domeniul poate fi extrem de simplu falsificat la trimiterea unui email, trebuie sa fiti intotdeauna precauti deoarece prin aceste metode un Apple ID poate fi extrem de usor furat.

  Desi email-urile trimise acum redirectioneaza catre Apple, dupa un drum prin serverele unei companii de advertising, exista oricand posibilitatea ca tentative asemanatoare de phishing sa ajunga in email-ul vostru. Inainte de a da click pe un link dintr-un email verificati intotdeauna adresa url catre care sunteti directionati si nu introduceti datele de logare ale unui cont pe un website despre care nu stiti prea multe.