Un judecator din Hong Kong considera ca Proview conspira pentru a exploata compania Apple

  In China compania Proview a colaborat cu autoritatile statului pentru a confisca zeci de tablete iPad din unele magazine, Apple a cerut partenerilor care vand tablete iPad fara autorizatie sa le scoata din vanzare si totul pentru ca celor de la Apple nu le este recunoscuta achizitia pentru marca iPad in China. Apple a cumparat aceasta marca de la o companie numita Proview care are sediul in Hong Kong. Achizita permite teoretic companiei Apple sa foloseasca marca iPad in mai multe tari de pe glob insa Proview sustine ca Apple nu are dreptul sa o foloseasca in China. Desi un judecator din Hong Kong a recunoscut drepturile Apple in China, un judecator din tara vecina nu a fost de acord si le-a permis celor de la Proview sa scoata tabletele iPad din anumite magazine.

The conduct of all the defendants demonstrate that they have combined together with the common intention of injuring Apple and IP Application [Apple’s agent in the purchase] by acting in breach of the agreement. Proview Holdings, Proview Electronics and Proview Shenzhen, all clearly under [Proview CEO Yang Rongshan’s] control, have refused to take any steps to ensure compliance with the agreement so that the China Trademarks are properly assigned or transferred to [Apple]. Instead, they attempt to exploit the situation as a business opportunity for the Proview Group by seeking an amount of US $10 million from Apple.

  Cei de la AllThingsDigital au obtinut o copie a hotararii judecatorului din China care a dat dreptate companiei Apple si in acea hotarare judecatorul sustine ca Proview conspira pentru a exploata Apple. Judecatorul mentioneaza ca Proview a incalcat in mod voit intelegerea incheiata cu Apple din “disperare financiara”. Din pacate cele mentionate de jucatorul din Hong Kong nu au prea multa relevanta in China si in baza lor Apple nu poate obtine nimic. Chiar si asa decizia demonstreaza ca Apple are macar in parte dreptate inas ramane de vazut cum va convinge instantele din China sa recunoasca acelasi lucru.