Apple planuieste sa construiasca cea mai mare centrala electrica solara detinuta de o companie privata din SUA

2

  In Carolina de Nord Apple detine un imens centru de date care sustine intregul sistem iCloud si care in curand va primi energie electrica de la o centrala solara construita chiar vis-a-vis. Compania Apple planuieste sa construiasca cea mai mare centrala electrica solara din SUA insa vorbim doar despre facilitati de acest gen construite de catre companii private. Apple intentioneaza sa utilizeze energia soarelui pentru a produce in jur de 20 megawati pentru centrul sau de date insa nu va folosi doar centrala solara ci va construi si o alta centrala care va produce in jur de 5 megawati de electricitate din celule energetice.

Our new data center in Maiden, North Carolina, demonstrates our commitment to reducing the environmental impact of our facilities through energy-efficient, green building design. The facility has earned the coveted LEED Platinum certification from the U.S. Green Building Council. We know of no other data center of comparable size that has achieved this level of LEED certification. Our goal is to run the Maiden facility with high percentage renewable energy mix, and we have major projects under way to achieve this — including building the nation’s largest end user-owned solar array and building the largest nonutility fuel cell installation in the United States.

  Totul este facut in ideea de a demonstra lumii intregi ca marile companii pot folosi surse de energie alternative pentru propriile facilitati si asta in conditiile in care in ultimii ani emisiile de dioxid de carbon ale Apple au crescut. Daca in 2010 Apple era responsabila pentru eliberarea in atmosfera a 14.8 de milioane de metri cubi de gaze cu efect de sera, in 2011 vorbim despre 23.1 milioane de metri cubi de gaze, deci o crestere de aproape 60%. In viitor Apple doreste sa devina si mai prietenoasa cu natura inconjuratoare iar programele sale de reciclare si cele pentru construirea unor fabrici care ofera surse de energie alternativa sunt un bun inceput.