Apple sustine ca interzicerea comercializarii tabletei iPad in China ar fi in detrimentul interesului national al tarii

  Astazi o instanta din Shanghai judeca o cerere de interzicere a comercializarii tabletelor iPad introdusa de catre compania Proview. Tableta iPad a fost interzisa la comercializare in cateva regiuni ale Chinei insa Shanghai este o piata extrem de importanta pentru Apple si Proview a argumentat astazi in fata unei instante faptul ca in momentul de fata vanzarea tabletei incalca drepturile sale de autor. In replica avocatii companiei Apple sustin ca in China produsele Apple sunt extrem de populare si o interzicere a comercializarii acestora ar afecta nu doar interesele companiei Apple ci ar fi si in detrimentul interesului national al Chinei al carui guvern va pierde sume importante de bani.

A Chinese technology firm sought to halt the sale of Apple Inc’s iPads across the affluent city of Shanghai, arguing at a local court hearing on Wednesday that the U.S. firm had infringed on its trademark. Proview has no product, no markets, no customers and no suppliers. It has nothing,” Hu Jinnan, a partner at Guangdong Shendadi law firm, which is representing Apple in the case, told the court. “Apple has huge sales in China. Its fans line up to buy Apple products. The ban, if executed, would not only hurt Apple sales but it would also hurt China’s national interest.”

  Avand in vedere ca vorbim despre o tara comunista, este foarte posibil ca Apple sa ajunga in ultima instanta sa apeleze la stat pentru a isi mentine produsele in circulatie. Instanta in fata careia au vorbit astazi avocatii nu a precizat cand va hotara cu privire la cauza supusa judecatii insa ambele companii par dispuse sa negocieze problema, conform unuia dintre avocati. Proview a anuntat ieri ca este dispusa sa negocieze suma ceruta de la Apple, compania din Cupertino nu a declarat absolut nimic in legatura cu acest lucru insa este posibil sa ofere mai multi bani pentru a rezolva totul fara mai multe procese.

  Daca tableta iPad va fi interzisa la comercializare in Shanghai atunci 3 dintre cele 5 magazine Apple din China nu vor putea sa o mai vanda si vorbim despre o problema enorma pentru compania din Cupertino.