Google actionata in judecata de un utilizator al Safari pentru nerespectarea setarilor de intimitate

  Saptamana trecuta Google a fost atacata de presa internationala pentru nerespectarea setarilor de intimitate ale browserului Safari si aparent ale Internet Explorer. Compania a recunoscut ca nu ia in calcul optiunea utilizatorilor si acum este actionata in judecata de catre un utilizator suparat ca toate miscarile sale de pe web au fost catalogate de serverele Google. O instanta federala din Delaware, SUA, a primit cererea de chemare in judecata formulata de catre barbatul utilizatorului si acesta cere ca procesul sa devina unul “class action” adica un tip de proces care insumeaza altele formulate in alte instante din SUA.

Feb. 17 (Bloomberg) — Google Inc. officials were sued for violating users’ privacy rights on Apple Inc.’s Safari Web browser by bypassing computer settings designed to block monitoring of consumers’ online activity. “Google’s willful and knowing actions violated” federal wiretapping laws and other computer-related statutes, attorneys for Matthew Soble said in the complaint. 

  Procesul intentat companiei Google are mari sanse sa atraga si alti oameni nemultumiti de faptul ca Setarile de intimitate nu sunt respectate. Era normal ca Google sa faca asa ceva din moment ce pana acum compania a tinut evidenta tuturor miscarilor facute de catre utilizatorii sai pe internet insa in SUA s-ar putea sa fie nevoita sa plateasca pentru aceasta “greseala”.