Prima Pagina Apple Google ar putea plati 22.5 milioane de dolari pentru nerespectarea intimitatii utilizatorilor...

Google ar putea plati 22.5 milioane de dolari pentru nerespectarea intimitatii utilizatorilor care folosesc Safari

  Acum cateva luni de zile cei de la Google au fost acuzati ca nu respecta preferintele utilizatorilor care navigheaza pe internet si incalca setarile de intimitate ale browserului Safari, urmarind felul in care utilizatorii navigheaza pe internet. Pentru ca Google este o companie americana si in SUA asemenea probleme sunt tratate cu seriozitate, autoritatile americane au inceput sa investigheze modul in care Google incalca drepturile utilizatorilor. Aceste investigatii s-ar putea finaliza acum cu o amenda de 22.5 milioane de dolari pe care Google ar urma sa o plateasca pentru indiscretiile sale.

Google Inc. is close to a deal to pay $22.5 million to settle charges related to its surreptitious bypassing of the privacy settings of millions of Apple Inc. AAPL +1.30% users, according to officials briefed on the settlement terms. The fine is expected to be the largest penalty ever levied on a single company by the U.S. Federal Trade Commission. It offers the latest sign of the FTC’s stepped-up approach to policing online privacy violations, coming just six months after The Wall Street Journal reported on Google’s practices.

  In momentul de fata cei de la Google negociaza cu autoritatile americane amenda pe care ar urma sa o plateasca, deci nu se stie sigur daca suma de 22.5 milioane de dolari va fi cea finala. Partea buna este ca in SUA autoritatile au grija ca drepturile utilizatorilor sa fie respectate chiar si atunci cand ei navigheaza pe internet si companiile care incalca aceste drepturi sa fie pedepsite conform legii.

 • Anonymous

  Nu, in SUA autoritatile au grija ca doar ele sa violeze intimitatea utilizatorilor de net – vezi toate legile impuse in numele luptei impotriva terorismului sau pirateriei software.

 • Liviu Mica

  Adica din 300+ milioane utilizatori de idevices amenda sa fie aproape 0,10 centi per utilizator? Asa se respecta drepturile lor? Pe bune? Si cati bani a facut goagle din spionarea preferintelor ? … Sau nu conteaza si nu are legatura cu drepturile oamenilor la intimitqte, etc…?….

  Corect pt primul comentariu … Ezi acta in versiunea americana si anume patriot act … Marca bush and co … … As adauga …. Amenda ajunge unde? Tot la bank of america sau gm? Sau direct in buzunarul boeing? …:))))) via tresory dept? Sau direct la fed? … Hahaha … Ineresanta stire pe bune ….

  Pe viitor sfatul este … Vrei intimitate si “privacy” nu intra niciodata pe net si nu folosi nici un mijloc de comunicare decat cel cu fum … Hehehehehe

 • Pingback: Google va plati 22.5 milioane de dolari pentru nerespectarea setarilor de intimitate ale Safari | iDevice.ro()