Video: LightBeam poate proiecta imagini cu orice suprafata si poate fi controlat de orice obiecte

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=orPc94ZUNwQ[/youtube]

  LightBeam este un proiect al unei universitati americane care are scopul de a proiecta imagini pe aproape orice fel de suprafata. Observati in clipul video de mai sus ca indiferent ce suprafata este pozitionata in fata proiectorului el poate afisa imagini pe ea. Interesant este ca intreaga constructie implica folosirea unui pico proiector si a unei camere web astfel ca miscarile suprafetei sunt urmarite de catre proiector care incearca sa tina imaginea fixata pe intreaga suprafata. Mai mult decat atat, camera web inregistreaza miscarile din fata suprafetei si cu ajutorul unor obiecte obisnuite putem modifica imaginile care sunt afisate de catre proiector.

Pico projectors have lately been investigated as mobile display and interaction devices. We propose to use them as ‘light beams’: Everyday objects sojourning in a beam are turned into dedicated projection surfaces and tangible interaction devices. While this has been explored for large projectors, the affordances of pico projectors are fundamentally different: they have a very small and strictly limited projection ray and can be carried around in a nomadic way during the day. Thus it is unclear how this could be actually leveraged for tangible interaction with physical, real world objects.

  LightBeam seamana foarte mult cu proiectul Lightspace al celor de la Microsoft insa este mai simplu si mult mai departe de a fi gata de implementare in viata reala.