Apple planuieste sa dezvolte noi tastaturi mai subtiri si mai usoare

  Inginerii companiei Apple lucreaza din greu la dezvoltarea unor noi tehnologii pentru posesorii de Mac-uri si intr-un recent brevet de inventie ni se dezvaluie faptul ca Apple planuieste sa dezvolte noi modele de tastaturi mai subtiri si mai usoare. In brevetul sau de inventie Apple descrie metodele prin care ar putea fabrica tastaturi mai mici dar la fel de performante plus un nou sistem de recunoastere a tastelor apasate de utilizatori. Apple doreste sa modifice sistemul clasic de butoane care au sub ele o “capsa” cauciucata care este folosita pentru a face contactul cu partea electronica a dispozitivului insa tehnologia companiei nu este chiar atat de simpla.

One of the most common keyboard types is the “dome switch,” in which the key pushes down on a rubber dome located beneath the key. Other types of keyboards include capacitive, mechanical switch, Hall-effect, membrane, and roll-up, and each offer their own strengths and weaknesses in terms of two important categories: response (positive feedback that the key has been pressed) and travel (the distance needed to push the key). Apple’s solution is a single support lever keyboard mechanism, which the proposed invention says would allow the keyboard cap to be formed of almost any material, but would also provide stability to each key.

  Apple intentioneaza sa modifice nu doar sistemul in baza caruia functioneaza tastatura ci si design-ul butoanelor sale insa vorbim despre o tehnologie care pare a fi departe de implementarea intr-un produs al companiei. Inginerii Apple inregistreaza extrem de multe brevete de inventie dar putine dintre ele sunt folosite vreodata si acesta pare a fi unul dintre ele.