Prima Pagina Apple iPad 3 va veni cu un procesor A5X dual-core pentru ca Samsung...

iPad 3 va veni cu un procesor A5X dual-core pentru ca Samsung nu ar putea produce procesoare A6 quad-core

A5X iPad 3 dual-core chip

  Pana acum au aparut zvonuri contradictorii in legatura cu procesorul pe care tableta iPad 3 ar urma sa il incorporeze insa un articol publicat de cei de la AllThingsDigital ne lamureste in legatura cu ceea ce ar trebui sa vedem in iPad 3. Ei citeaza un raport al unui analist american care sustine ca tableta iPad 3 nu va veni cu un procesor quad-core(cunoscut de mai toata lumea drept A6) ci va veni cu un procesor dual-core mai bun(cunoscut de toata lumea drept A5X). Motivul din spatele deciziei implementarii acestui procesor nu are legatura cu Apple ci cu Samsung, compania care produce procesoarele pentru iDevice-uri.

[Samsung’s] Austin logic fab … supports the mass production of the 45-nanometer AAPL A5 processor, and is ramping on a 32-nanometer process,” Mullane says. “Since the A6 processor is based on a 28-nanometer process, we believe the 32-nanometer ramp validates the recent rumors that the iPad 3 will likely use a higher speed, die-shrink version of the A5 dual-core processor, named the A5X processor, as opposed to the next-generation A6 quad-core processor.

  Procesorul quad-core A6 al Apple trebuie construit folosind un proces de fabricare de 28 nanometri insa fabricile Samsung, care construiesc procesoare pentru Apple, sunt capabile sa faca procesoare folosind un proces de fabricatie de 32 de nanometri. Avand in vedere aceasta limitare a capacitatii de productie, Apple a fost obligata sa produca chip-ul A5X intr-un proces de fabricate de 32 nanometri iar procesorul quad-core A6 va fi rezervat probabil tabletei iPad 4 in speranta ca pana atunci Samsung va fi capabila sa produca procesoare folosind un proces de fabricatie de 28 nanometri.

  Partea ciudata este ca Samsung produce procesorul quad-core Exynos folosind un proces de fabricatie de 32 nanometri. Oare Apple de ce nu a facut acelasi lucru?

 • Daniel

  Ce interes ar avea Samsung sa ajute Apple sa produca A6 ? Lasand la o parte banii. Mi se pare o chestie ciudata ca Apple sa depinda de Samsung (principalul concurent de pe piata) in fabricarea de procesoare. Apple mai bine si-ar investi miliardele care le are in dezvoltarea de fabrici proprii pentru ca asa vor fi la cheremul Samsung mereu.

 • alexhfv

  Eu cred ca Apple ne pregateste un procesor mult mai interesant in ipad3 si anume un procesor intel,la care sincer nu m-ar interesa cate nuclee are,intel fiind mult peste samsung la capitolul procesoare 😉

 • Cred ca toata lumea asteapta lansarea noului iPad 😛

 • Zekko

  @Alexhfv ar fi demential. intel> tot. Pacat ca procesoarele desktop sunt foarte scumpe.

 • @alexhfv: Ar fi prea frumos dar ma indoiesc..

 • chucky

  Este ciudat totusi ca nu vor sa produca chip-urile de 28, din moment ce Samsung din noiembrie anul trecut incepusera sa testeze chip-urile de 20 nm,iar unul din avantajele chip-ului de 28 fata de 32 este consumul redus de curent,cred ca in momentul asta vor face o greseala mare dc vin tot cu un dual core,mai ales ca tel mobile vin deja majoritatea cu quad core

 • catamorariu

  Sper din toata inima ca Ipad 3 sa nu aiba acelasi curs ca iphone 4s (un telefon foarte vandut, dar dezamagind la lansare).

 • Valy

  Daca nu schimba rezolutia ma indoiesc ca va fi extrem de vanduta. De ce si ar face marea majoritate upgrade. Doar ca pun ei siri pe ea s au cine stie ce program dedicat care nu va functiona decat pe ipad3

 • Daniel

  Ma intreb ce impiedica apple sa schimbe providerul? oare samsung este de vina aici?. Din moment ce apple da bani poate sa ia de la cine vrea ce vrea. Altceva este la mijloc si spec sa nu fie ce zice cata iar un simplu upgrate la ipad 2 sub numele de ipad 3 cum sa intimplat si cu ip4/s

 • ion100

  Nu e evident?
  Din pacate Apple nu are concurenta reala si isi permite sa faca pasi f mici, tehnologic vorbind.
  Fireste, cand vor aparea si alte tablete cu care sa se lupte cot la cot, vor scoate si ei asii din maneca, pana atunci multumiti-va cu un update minor.

 • Pingback: iPad 3 va fi prezentata pe()