Tutorial: Jailbreak iOS 5.1 folosind redsn0w 0.9.10 beta 6 pe iPhone, iPad, iPod Touch(Windows, Mac)

134

  Dev Team tocmai a lansat redsn0w 0.9.10 beta 6, o noua versiune a programului cu ajutorul caruia putem face tethered jailbreak anumitor iDevice-uri cu iOS 5.1 instalat. Din pacate iPad 2 si iPhone 4S nu sunt incluse in lista dispozitivelor compatibile cu acest program insa restul iDevice-urilor care pot instala iOS 5.1 pot fi jailbroken folosind noua versiune a redsn0w. Noul redsn0w face untethered jailbreak doar pentru iPhone 3GS cu bootrom vechi si aplicatia iBooks este nefunctionala insa totul ar trebui sa functioneze fara probleme in rest.

  ultrasn0w NU este compatibil cu iOS 5.1 deci nu faceti update chiar daca va pastrati baseband-ul pentru ca nu veti putea decoda terminalul.

redsn0w 0.9.10 beta 6 face jailbreak folosind bootrom exploit-ul din limerain si este compatibil cu :

  • iPhone 3GS;
  • iPhone 4;
  • iPad 1;
  • iPod Touch 3G;
  • iPod Touch 4G.

Pasul 1

Descarcati redsn0w 0.9.10 beta 6 de aici : WindowsMac OS X.

Descarcati iOS 5.1 de aici.

Pasul 2

Conectati terminalul la PC/Mac. In Windows mergeti in folderul in care ati descarcat redsn0w, faceti click dreapta pe executabil, selectati Properties iar din meniul nou deschis mergeti la Compatibility si bifati Run this program in compatibility mode for dupa care selectati Windows XP, apasati Apply si apoi ok. Daca nu urmati pasul corect nu veti putea porni terminalul tethered. Pe Mac/Windows redsn0w 0.9.10 beta 6), apasati butonul Extras, apoi Select IPSW si selectati ipsw-ul iOS 5.1 si apasati Next. redsn0w va implementa exploit-ul si va trece la pasul urmator.

Pasul 3

Dupa selectarea corecta a ipsw-ului apasati butonul Back pentru a reveni la meniul principal.

Pasul 4

Acum trebuie sa introduceti telefonul in DFU MODE. Mai intai inchideti terminalul, apoi reveniti in meniul princial al redsn0w de unde selectati optiunea Extras apoi Pwned DFU si sa urmati pasii de mai jos :

  • tineti apast butonul power 3 secunde;
  • fara a da drumul butonului power apasati si pe butonul Home 10 secunde;
  • dupa ce trec cele 10 secunde dati drumul butonului Power si telefonul ar trebui sa fie deja in DFU Mode iar redsn0w va incepe sa implementeze exploit-ul.

Daca totul a functionat si jailbreak-ul a fost implementat atunci ar trebui redsn0w ar trebui sa va afiseze butonul Finish.

Pasul 5

Daca totul decurge bine ar trebui sa aveti un iPhone jailbroken insa din pacate “distractia” nu se opreste aici. Terminalul vostru este jailbroken dar aplicatiile nu functioneaza pe el deoarece aveti un tethered jailbreak. Trebuie sa urmati pasii de mai jos pentru a boota in tethered mode si a putea folosi Cydia, Safari si alte aplicatii.

Pasul 6

Reintroduceti terminalul in DFU Mode urmand instructiunile de la Pasul 4.

Pasul 7

Daca nu ati inchis redsn0w atunci apasati butonul Back pentru a reveni la meniul Jailbreak & Extras, adica primul. Daca ati inchis redsn0w atunci reluati a doua parte a pasului 2 pentru a selecta ipsw-ul pentru iOS 5.1.

Pasul 8

Dupa selectarea ipsw-ului apasati butonul Just Boot din meniul Extras iar redsn0w va porni terminalul tethered si veti putea utiliza dispozitivul fara nici cea mai mica problema.

Dupa ce terminalul porneste ar trebui sa aveti acces la toate aplicatiile fara nici o problema. Acest pas trebuie repetat de absolut fiecare data cand terminalul se reseteaza pentru ca altfel nu va mai porni absolut deloc. Aceasta solutie de jailbreak este temporara asa ca daca nu doriti sa va bateti capul cu un tethered jailbreak mai puteti astepta.