iOS 5.1 – situatia jailbreak/unlock-ului

  iOS 5.1 este disponibil de doua zile pentru utilizatori si multi se intreaba daca pot face jailbreak si unlock propriilor terminale. Cei care au iPhone 4S sau tablete iPad 2 nu au deocamdata la dispozitie vreun utilitar cu ajutorul caruia sa faca jailbreak insa probabil in urmatoarele luni va fi lansat unul. Dev Team si Chronic Dev Team lucreaza la o solutie de untethered jailbreak care va fi lansata in viitorul nu prea indepartat. Pentru restul iDevice-urilor exista incepand de ieri redsn0w 0.9.10 beta 6 care face tethered jailbreak pe iOS 5.1.

  In ceea ce priveste unlock-ul situatia este putin mai complicata deoarece ultrasn0w nu este compatibil cu iOS 5.1 deocamdata deci un update cu pastrarea baseband-ului nu va ajuta decat daca utilizati Gevey pentru decodarea terminalului vostru. Am primit cateva confirmari de la utilizatori care spun ca Gevey functioneaza cu iOS 5.1 insa ramane la atitudinea voastra sa faceti update sau nu. Pentru iPhone 4S aveti la dispozitie noile cartele Gevey care functioneaza nu chiar atat de bine pe toate retelele insa daca sunteti norocos s-ar putea sa puteti face unlock.

  Cam atat deocamdata despre jailbreak si decodare, voi reveni in zilele urmatoare cu informatii noi pe masura ce acestea vor fi disponibile.